Ексклузивно в ефир: военни учения в Черно море, събота

27 юли 2017 | 12:14 Дачев
Габриела Наплатанова и Огнян Кръстев – с репортаж за bTV Репортерите. Те са и единствените български журналисти с вътрешен достъп.
 
Тази събота веднага след централната емисия на bTV Новините (около 19:30 ч.), зрителите могат да видятг ексклузивни и зрелищни кадри от едно от най-мащабните учения на НАТО от последните години. Ще бъде представен и целият контекст на сигурността в черноморския регион чрез анализ на военните експерти в „Източен фланг II”.
 
Близо 30 години след края на Студената война в Европа, районът на Черно море става арена на невиждани по мащаба си военни маневри. Каква е причината за засилената активност, която включва 40 000 военнослужещи от 22 държави в 18 свързани учения под името Saber Guardian?
 
Екипът на bTV получи достъп да отразява ученията отвътре. В подробен репортаж - случващото се в няколко локации в Румъния и България. Зрителите ще видят отблизо форсиране на река Дунав, зрелищен масов десант на американски парашутисти в Безмер и стрелба по морска цел от кабината на МиГ-29.
 
* * * * * * * *
 
Това е второ издание на "bTV Репортерите" под името "Източен фланг". Миналата година бяха представени мерките, които предприемат Балтийските държави от североизточния фланг на НАТО след анексирането на Крим.


ИЗБРАНО