Пътешествие из американските кръчми по Travel Channel

18 юли 2017 | 09:38 Дачев
Всеки вторник от 22:00 часа по Travel Channel - "Алкохолно пътешествие: Най-добрите барове" ("Booze Traveler")
 
Първата Ви мисъл, след като се запознаете с Джак Максуел е, че този човек има най-добрата работа. Защото като водещ на поредицата Джак обикаля по света, представяйки различни култури и места през призмата на напитките, които предлагат.
 
В „Най-добрите барове“ Джак ни кани  на пътешествие из кръчмите на Щатите. От склоновете на Аспен до плажовете на Мауи, Джак намира напитки и коктейли на изключителни места.
 
Въоръжен с пропуск за пълен достъп до най-тайните заведения за контрабанден алкохол в света, включително един бар, удостоен с награди, но скрит зад лавица за книги, или пък сладоледена къща, вътре в която се помещава космически салон, Джак опитва невероятните коктейли, които сервират сред ексцентричния интериор .
 
Но как се търси перфектният бар?
За Джак това е труден въпрос, защото отговорът зависи от това, кого питате. 
„Ако зададеш този въпрос на хиляда души, ще получиш хиляда отговора“ - казва Максуел. „За мен всичко се свежда до хората, които работят там. Искам персоналът да бъде приятелски настроен и информиран.“
 
Трябва ли да си ценител на коктейли, за да оценяваш шоуто? Не е задължително, каза Максуел. Фокусът на шоуто на Джак са напитките , а не самото пиене. "Един от най-големите комплименти, които получавам от хората, е "не пия, но обичам шоуто ви ", казва той.
 
Алкохолът е мощна съставка. Въпреки че може да създаде уникални вкусове, прекаляването с него може да има нежелани странични ефекти. Максуел винаги е разумен по темата и неговите фенове оценяват това.
"Подходът ми е да изпиташ удоволствие от напитката, но никога не прекалявай!", казва той. „Не става въпрос да обикаляте баровете и да се напивате. Търся историята, традициите, цивилизациите, религията, култа. Това наистина е уважание към хората, историята и културите на света“.
 
Кой е съветът му към барманите?
"Да уважават всеки клиент, а не само към този, който има пари.“
 
* * * * * * *
 
В новите 12 епизода Джак ще ни разходи из най-добрите барове в Щатите. 
А какво ги прави уникални?
 
Един от тях е скрита караоке стая в Корея Таун в Лос Анжелис. Тя ви връща в 80-те години на миналия век, а на входа има вендинг машина, от където можете да си купите интересни неща от онова време. Всички стени са покрити с касети. 
 
Бар „Тридънт“ е пълна противоположност. Това е класически бар, където се ражда Tequila Sunrise.
 
"Бедфорд" в Чикаго е в сграда, която е била банка. Един стар самолет, сега е в бар в Колорадо.
 
Джак прави класация  и на най-добрите барове, обитавани от духове. „Те бяха толкова забавни, със страхотни истории ... Има клиенти, които се връщат с надежда да изживеят отново това преживяване, а някои си тръгват и никога не се връщат.“-споделя водещият.
 
И така, какво прави един бар страхотен според Джак? 
„Обичам да влизам и да се чувствам като вкъщи. Кръчмата е като вашия хол, искате да се чувствате комфортно. И оттук започват другите изисквания.
За мен лично като вляза в бар, веднага трябва да имам усещане за мястото. Искам да ми е удобно, не прекалено ярка светлина, малко затъмнено, удобни столове, много приветлив, персонал, който е интелигентен и учтив. А , и да има добри напитки също не е лошо. Добрият коктейл е повече от напитката, а вкусът е още по-добър, когато се пие в страхотно място.“ 
 
Все пак всяка работа си има и трудна част. Коя е тя за Джак?
„Най-трудната част в моята работа е, когато някой попита за “най-доброто" или любимия ми бар или коктейл.“
 
Вижте промо на предаването с интервюто на водещия за AZTV.


ИЗБРАНО