Джебчийската мафия е Темата на NOVA

7 юли 2017 | 16:22 Дачев
Репортерката Вероника Димитрова тръгва по следите на фамилиите, 
за които джебчийството е основен източник на доходи
 
Тази неделя в 19.20 ч. ексклузивно разследване на "Темата на NOVA" разкрива лицата на хората, които държат бизнеса с кражба на пари от чужди портмонета. Ще видите и чуете разкази от първо лице за технологията на занаята. И за това как деца са превръщани в професионални джебчийки.
 
Те са кардараши oт клана на джебчиите и владеят играта с печалбата от кражби на пари и чужди вещи. Живеят в Елин Пелин, Петърч и Костинброд. Те са без образование и без постоянна работа, но се къпят в разкош и обитават палати за стотици хиляди. Като тях има още стотици. Богати-безработни. Регистрирани крадци, но свободни граждани с луксозен живот. 
 
Вероника Димитрова разказва как се кове занаятът и как момичета от малки започват да бъркат по чуждите джобове и чанти. "Децата джебчии са роби на техните родители. И жертви на традицията при кардарашите, която казва, че момичетата са длъжни да крадат."
 
Какъв е мащабът на престъпния бизнес? Колко пари се въртят в него? Защо джебчийки с десетки криминални регистрации са на свобода? В какви къщи живеят тарторите? Имат ли официални доходи? И защо държавата позволява на някои от тях да печелят милиони от обществени поръчки?


ИЗБРАНО