Даниел Дей Ким и Грейс Парк излизат от ”Хаваи 5-0”

5 юли 2017 | 22:42 Дачев
Снимките за следващия сезон 8 на хитовата поредица "Хаваи 5-0" започват след седмица, но без актьорите Даниел Дей Ким и Грейс Парк, съобщи IndieWire.

48-годишният Ким и 43-годишната Парк са провели неуспешни преговори с телевизия CBS за изравняване на заплатите им с тези на белокожите им колеги Алекс О'Локлин и Скот Каан. Последната оферта на CBS е била за 10-15% под хонорарите на О'Локлин и Каан, които освен това имат и процент от приходите (според Variety).

"CBS и аз не успяхме да се разберем по условията за нов договор, затова направих трудния избор да не продължа", написа Ким във фейсбук.

Героите на двамата, съответно Чин Хо Кели и Коно Калакауа, ще отсъстват от осмия сезон, предвиден за излъчване от края на септември.

Даниел Дей Ким е роден в Пусан, Южна Корея, като родителите му се местят в САЩ, когато е 2-годишен. Популярност събира от сериала "Изгубени" на Дж. Дж. Ейбръмс, в който играе през всички сезони (2004 - 2010 г.) и е отличен с 3 номинации за изключително актьорство от тв фестивала в Монте Карло, както и с престижната награда от Гилдията на екранните актьори като част от актьорския ансамбъл. Има награди и номинации за озвучаване, както и 2 номинации за Teen Choice за "Хаваи 5-0".

Колежката му Грейс Парк е родена в Лос Анджелис в корейско семейство, известна е от сериала-фантастика "Бойна звезда "Галактика"" (2005 - 2009 г.). Номинирана е за канадските телевизионни награди Джемини през 2010 г. за екшън поредицата "Границата", има и 3 номинации за Teen Choice за "Хаваи 5-0".

"Нека всички погледнем отвъд разочарованието от конкретния момент, да видим по-голямата картина" - обърна се Ким към феновете си. "Пътят към равенството рядко е лесен. Нека мислим за бъдещето".

Неравното заплащане е проблем в Холивуд и пробивите са изключително редки. Двамата актьори от корейски произход печелят симпатиите на гилдията си с показания характер, смятат изданията.


ИЗБРАНО