DVL с поредица за деца, наградена с ”Еми”

27 юни 2017 | 10:57 Дачев
През юли 2017 по "Da Vinci Learning" (DVL):
 
"Изглежда супер" - сезон 2 от 29 юли, 11:50 ч.
 
Как ще измерите котка, която не обича да я къпят? Колко време ще ви трябва, за да преброите до един милиард? Колко пъти можете да сгънете едно парче хартия?
 
Ще разберете това в края на месец юли! Хамза и неговият приличащ на тостер Кулкат решават математически загадки като тези във всеки епизод с помощта на надеждни изследователи, щури експерименти и странни гости, които неочаквано започват да пеят. С чудати фрактали в букет от броколи и странни форми с още по-странни наименования, сезон 2 на „Изглежда супер“ е пълен с главоблъсканици, с които ще се забавлявате страхотно!
 
Преливащият от енергия водещ Хамза използва песни, скечове и щури предизвикателства, за да покаже геометрията във всичко, което ни заобикаля. 
Това шоу е толкова добро, че беше номинирано за Международната награда „Еми“ през 2016 година в категорията „Забавления за деца без сценарий“.
 
* * * * * * *
 
Неделя, 02.07.2017 – Световен ден на НЛО 
 
Какво ви идва на ум, когато си помислите за НЛО? Малки зелени човечета?  Извънземни? Летящи чинии?
 
НЛО означава просто ‘неидентифициран летящ обект’. Повечето от тези обекти имат научно обяснение. Но не всички. Дали имаме съседи в нашата вселена? Нашата планета – Земята е миньонче в сравнение със Слънцето. Нашето Слънце е само една от милиардите звезди в Галактиката на Млечния път. А нашата Галактика на Млечния път е само една от милиардите галактики в нашата Вселена. Еха! Толкова е необятно! Така че, кой знае? Може би там някъде има интелигентен живот…
 
За да се обърне внимание на тази възможност, през 2001 година беше създаден първият Световен ден на НЛО. Да го честваме заедно по DVL. Открийте НЛО с „Тайната лаборатория на Томас Едисон“ и „Въпросите на Мили“. Разберете как да си направите сами летяща чиния  с „Артзука“. Или си организирайте извънземно парти за вашите приятели -  почерпете някои страхотни идеи от „Сръчни пръсти“ като извънземни бургери, ектоплазмени напитки и игра на извънземен риск, с която можете да станете шампион на Галактиката.
 
Програма за 2 юли:
19:10 Тайната лаборатория на Томас Едисон - Тревога в Ант-урбия / Неидентифициран летящ чудомобил
19:35 Въпросите на Мили - НЛО
19:45 Сръчни пръсти - Извънземно парти
20:05 Артзука - Карта на съкровище
20:30 Артзука - Летяща чиния
 


ИЗБРАНО