Катето Евро отново в ”Черешката на тортата”

25 юни 2017 | 12:54 Дачев
Саня Борисова, Трифон Михайлов, Владо Дончев, Мария Статулова и Катето Евро са звездните домакини през предстоящата седмица на сезон 11 от "Черешката на тортата", в която акцент ще бъдат традиционните български ястия
 
Саня Борисова открива кулинарната фиеста в понеделник.
Според актрисата (сериала "Забранена любов", кинофилмите "Играта на играчките 3" 2010, "Чужденецът" 2012, "Живи легенди" 2014, предстоящия "Нокаут или "Всичко, което тя написа""), изкуство се твори не само на големия и малък екран, но и в кухнята. Няма забранени подправки, но едновременно с това са ценни и традиционните вкусове. Звездата ще предложи изцяло вегетарианско меню, което ще озадачи гостите й.
 
Традиционна вечеря с иновативни детайли и изненади поднася във вторник младият предприемач Трифон Михайлов.
Той успешно менажира не само фондация за пчели "I Have a Bee", но и процесите в кухнята. Домакинът доказва, че никой не е по-голям от хляба, изненадвайки гостите с двойно втасала питка с чесън, приготвено по мъжки основно ястие и същински меден финал.
 
В сряда пловдивският адвокат Владо Дончев, бивш царски депутат и съавтор на кулинарен сайт, отвежда зрителите в китното асеновградско село Косово.
Там той ще представи - в автентична обстановка - своите кулинарни и сомелиерски умения: родопска кухня, в която акцент са гювечът по косовски, класическият пататник и музикален поздрав с гайда на живо. 
 
Звездни мигове и неподправен чар обещава в четвъртък обичаната актриса Мария Статулова ("Авантаж" 1977, "Черешова градина" 1979, "1952: Иван и Александра" 1989, "Аз, Графинята" 1989, "Довиждане здравей" 2005 и др.).
Тя няма специална рецепта за щуротиите и в кухнята, и в живота, а порсеща гостите в дома на големия български писател Йордан Радичков, който е неин свекър. Трапезата е богато отрупана, но черешката на тортата са безценните семейни истории.
 
В петък в кухнята се развихря шеф Катерина Евро, чиято запазена марка са традиционни български гозби, прочутите й люти чушлета и изобилие от добро настроение.
Актрисата готви с много масло и любов за гостите си във финалната вечер.



ИЗБРАНО