Нов сериал за Дракула

21 юни 2017 | 11:30 Дачев
Създателите на сериала „Шерлок“ Марк Гатис и Стивън Мофат подготвят телевизионна адаптация на романа от викторианската епоха – „Дракула“ (1897 г.) на ирландския писател Брам Стокър, която ще бъде изпълнена в същия кино формат, както и предишния хит на ВВС. 
 
Проектът за трансилванския вампир се намира в изключително ранен стадий на разработка (Мофат и Гатис още не са пристъпили към написването на сценария), поради което към момента не е известно дали действието на сюжета ще се развива в наше време, или авторите ще съхранят епохата от оригиналното произведение. 
 
Форматът на шоуто ще е аналогичен на „Шерлок“ – няколко епизода с пълнометражна продължителност (час и половина), в един сезон. Продуцентката ще е същата - Сю Въртю.

* * * * * * *

"Шерлок" стана най-големият експортен успех за BBC, след като бе продаден на 216 телевизии. Той послужи и на Бенедикт Къмбърбач, като му донесе международна известност през 2010 г. и стана двигател на холивудската му кариера след това.
 
Дракула се експлоатира на екран от десетилетия насам - той е главен герой в около 217 филма, като по този начин заема второ място след Шерлок Холмс с 223 филма.


ИЗБРАНО