Глен Клоус в зомби комедия за Amazon

17 юни 2017 | 16:23 Дачев
Звездата от сериала "Щети" (2007 - 2013) Глен Клоус е привлечена да играе в пилотния комедиен епизод на Amazon - "Sea Oak" ("Морски дъб"). Серията е описвана като микс от зомби драма и комедия за семейно отмъщение, съобщават от "The Hollywood Reporter".

Това е проект на сценариста, продуцент и актьор Джорд Сондърс, чрез който Клоус за завръща към скриптед-телевизията. Появата й отново на малък екран ще бъде в ролята на леля Бърни, стара мома без деца в работническото градче Ръст Белт, която загива трагично при грабеж в дома й. Силата на нейното недоволство обаче я връща от мъртвите, изпълнена с ярост и решена да получи живота, който не е имала. Леля Бърни предявава множество искания към родата си, включваща племенник и две безпомощни племеннички, живеещи в бедния жилищен комплекс "Морски дъб".

Това ще бъде първата роля на Глен Клоус в сериал от времето на "Щети", който бе започнат от FX и довършен от DirecTV. Тогава тя получи 2 награди "Еми" за изпълнението си, както и "Златен глобус". 70-годишната актриса, която има 6 номинации за "Оскар", след тази тв продукция се върна към пълнометражното кино - видяхме я във филми като "Пазители на Галактиката" (2014), "Анестезия" (2015) и "Bastards" (2017), като едновременно с това поддържаше телевизионната си форма - озвучаване на епизоди от анимациите "Семейство Симпсън" и "Семейният тип" и гост-участие в един епизод (2015 г.) на сериала "Louie". Една от следващите й главни роли в киното е в драмата "Съпруга" ("The Wife", 2017) на шведския режисьор Бьорн Рунг, която ще излезе през есента.

Сред театралните й награди "Тони" е мюзикълът "Сънсет булевард", с ролята на Норма Дезмънд, с която тя спечели "Тони" преди 22 години и през сезон 2016 - 2017 г. отново я играе в постановка на Английската национална опера, включително на Бродуей.


ИЗБРАНО