Кулинарните страсти в ”Черешката” тази седмица

19 юни 2017 | 08:55 Дачев
Предизвикателството този път е "Предай нататък"
 
5-звездна кулинария и изискани ястия, колоритни участници и много смях в кухнята предстоят в "Черешката на тортата" всяка вечер от 20 ч. по NOVA. В битка за титлата "Най-добър домакин" се впускат Константина Живова, Сашка Васева, Денди, Гери Турийска и Дий, като към звездните домакини шеф Манчев отправя предизвикателство, наречено "Предай нататък". 
 
Кулинарният маратон в понеделник открива със стилна вечеря писателката, тв водещ ("България сутрин" по Bulgaria ON AIR) и модел Константина Живова.
Домакинята, която отдавна мечтае за приключението "Черешката на тортата", признава и доказва, че кухнята е любимото й място. Как Константина ще изпълни възложената от Манчев мисия една от рецептите да включва точени кори за баница, зрителите ще видят в понеделник. 
 
Във вторник във вихъра на кулинарните събития се впуска емблематичната певица Сашка Васева.
Тя предлага пикантна вечеря и незабравими музикални истории. Домакинята посреща гостите си сърдечно с песен и с питка по бабина рецепта, а акцент в менюто е пъстър селски гювеч със завидно количество подправки.
 
Аристократична е атмосферата в сряда, когато артистичният властелин на кухнята Любомир Милчев-Денди (писател, есеист и фотографски теоретик) поднася блюда като фоа гра и стек с аспержи.
Въпреки че за изисканата вечер той говори на немски и готви по френски, тонът почти преминава границата на добрите обноски...
 
С поетични и музикални нюанси Гергана Турийска-Гери (писател, певица, радиоводещ) балансира кулинарните настроения в четвъртък, когато е време за импровизации в кухнята. 
На гостите си и широката публика тя представя последните си произведения – богато овкусени с див чесен разядки, домашен хляб с лимец, вкусно телешко месо със зеленчуци и кекс с бабиното сладко от горски плодове.
 
Кулинарния финал в петък бележи рап звездата Дий (хасковлията Радомир Юнаков - Dee от "Фермата" 2016), който приготвя бърза италианска вечеря: рапърски брускети, два вида паста и ягодово сорбе.
Дий готви като за последно и гостите вечерят като за последно, но каква е кулминацията в четвъртата кулинарна седмица? 
 
Очакваме да видим вълненията за звездните домакини - и кой ще спечели титлата "Най-добър домакин".