Последна надпревара преди финала на „Надиграй ме“

16 юни 2017 | 13:47 Дачев
В неделя (18 юни) БНТ2 и БНТ Свят ще излъчат от 20:30 ч. последния епизод 7 от сезон 8 на танцовото шоу „Надиграй ме“.
 
На сцената в студио 1 на БНТ ще излязат възпитаниците на "Месечков Денс Скул" от София и танцьорите от детско-юношески фолклорен ансамбъл "Пиринска китка" - Благоевград.
 
Сред претендентите за финалния спектакъл на „Надиграй ме“, който зрителите могат да гледат на 24 юни, в категорията „състезателни танци“ уменията си ще демонстрират  учениците на един от най-популярните български танцьори - Атанас Месечков.
Той е шампион на България по латиноамерикански танци за 2006 година, четири пъти вицешампион на България и полуфиналист на престижния турнир “Austria Open 2006 rising stars latin”.
 
Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ към Център за личностно развитие в Благоевград е последния отбор в листата на отборите за народни танци в тазгодишното издание на „Надиграй ме“.
Ансамбълът е създаден през 1965 г. и вече е натрупал богат репертоар, който обхваща фолклорното многообразие на България. Танцьорите имат в колекцията си 4 златни медала от различни танцови състезания, купа от Националния конкурс "Децата на България танцуват" и множество престижни награди. Ансамбълът е  изнасял концерти в в цялата страна, в Гърция, Турция, Чехия, Унгария, Корея, Италия, Испания и др.

* * * * * * *
 
До 18 юни (неделя) продължават да бъдат отворени линиите за гласуване. Зрителите могат да подкрепят своите фаворити за финалното надиграване, като изпратят SMS на кратък номер 14500.

За отбора на „Месечков Денс Скул“ ще се гласува с цифра „13“, а за ансамбъл „Пиринска китка“ - с цифра „14“. 


ИЗБРАНО