Още за мача на Бербатов: виртуална реалност

13 юни 2017 | 13:36 Дачев
Иновативна технология за телевизионно представяне на отборите в благотворителния мач "All Stars"

Технология от ново поколение ще бъде използвана в кабела на bTV Action по време на директното излъчване на благотворителния мач All Stars 2017, който Димитър Бербатов организира на 14 юни в София.
 
Грандиозното футболно шоу започва в 18:00 ч.
 
Представянето на двата отбора ще стане преди началото на двубоя, направо от терена на националния стадион „Васил Левски” с помощта на т.нар. аугментирана (добавена) реалност – триизмерни елементи „оживяват” и свързват реалния и виртуалния свят. Петима репортери ще помогнат на зрителите да преживеят емоцията пред малкия екран, а специален дрон ще проследи придвижването на играчите до стадиона.
 
Интервюта на пистата ще вземат репортерите Иван Боянов и Валери Генов, Николета Маданска ще събере мненията във ВИП-зоната на стадиона, а Димитър Тасев ще очаква интересни събеседници пред централния вход.
 
Водещ на студиото ще бъде Йордан Георгиев, а негови гости ще са треньорът Димитър Пенев, дал път на Бербатов като футболист, Владимир Манчев – негов съотборник в ЦСКА и приятел, спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански, проследили пътя на Бербатов от първия му мач при професионалистите.
 
В тяхната компания ще бъдат също певицата Поли Генова и Димитър Павлов, който ще бъде водещ и на официалната церемония.
 
* * * * * * *
 
Борис Касабов и Томислав Русев ще коментират футболното зрелище, обявено напълно заслужено за мача на годината заради имена като Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра.
 
В паузата на All Stars 2017 зрителите ще видят обявяването и връчването на наградите на фондация „Бербатов“, които се дават на деца в три категории – изкуство, наука и спорт. Ще могат да се насладят на изпълненията на Михаела Филева, както и на атрактивното изпълнение на химна на фондация „Бербатов“ от група барабанисти.
 
След последния съдийски сигнал, всички събития от футболната вечер ще бъдат обобщени от самия Бербатов пред камерата на телевизията.


ИЗБРАНО