Музикални награди '2017 на БГ радио - на 17 юни по NOVA

12 юни 2017 | 13:07 Дачев
NOVA ще излъчи церемонията по раздаване на Годишните музикални награди на БГ радио в събота, на 17 юни от 22:30 часа - съобщиха от Communicorp Group
 
Телевизията е медиен партньор на събитието. Вчера вечерта тя излъчи и BG Music Festifal 2017 от Сандански.
 
Самата церемония по връчване на 15-тите награди на БГ радио ще се проведе предния ден - в петък, в парк Благоевград от 21:00 ч.
 
С първо изпълнение на Beautiful Mess след успеха си на Евровизия ще прозвучи Кристиан Костов. Освен него, в Благоевград ще видим и Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято – Stanga. 26-годишният израелски диджей покори меломаните с песента си с български мотиви от „Чичовите конье“ и сега идва, за да я изпълни на живо за първи път в България. Той използва български мотиви и в последното си парче - Mariko, което излезе през пролетта.
 
На сцената в Благоевград ще се изявят любимите Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивия и престижен музикален форум в страната. Досега са раздадени над 160 статуетки, а 150 песни (65 от тях – за първи път) са прозвучали на живо от най-бляскавата сцена за българска музика.
 
В наградите участие ще вземат още Авеню, Б. Т. Р., VenZy, Графа, DARA, D2, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Любо Киров, Мариана Попова, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, TITA и още.
 
Останалите финалисти ще бъдат избрани от слушателите на радиото - гласуването вече тече в интернет на gmn.bgradio.bg, а последен срок е 15 юни (четвъртък) в полунощ. 
 
* * * * * * *
 
Наградата "БГ Вдъхновение 2017", която носи името на покойната Ана-Мария Тонкова (един от създателите и музикален директор на БГ радио до кончината си през 2013 г. - бел.ред.), е единствената, която се избира от екипа на радиото. 
 
Тази година наградата е за Йорданка Христова.


ИЗБРАНО