Специалитети с афродизиаци в ”Черешката на тортата”

12 юни 2017 | 08:51 Дачев
Илиян Бойдев - "Пайнер", Маги Бадер, Дарина Йотова-DARA, Константин Трендафилов и Марина Кискинова избират афродизиаци в третата седмица на кулинарното шоу - от понеделник до петък от 20.00 ч. по NOVA
 
Провокативни участници, провокативни задачи и провокативни подправки разгорещяват кулинарните страсти в "Черешката на тортата". Иван Манчев отправя сериозно предизвикателство към звездните домакини  – едно от ястията им трябва да съдържа афродизиак!
 
Първи домакин в понеделник е усмихнатият Илиян, според когото любовта минава през стомаха.
За гостите си у дома изпълнителят организира гръцка вечер. Основен афродизиак е морската храна, като октоподът и калмарите се поднасят със задължителните гръцка салата и сиртаки. Каква е връзката между любовта и храната и коя е черешката на тортата в менюто, зрителите ще видят още тази вечер.
 
Страстите в кухнята продължават във вторник с Мис Плеймейт 2016Маги Бадер, която избира зеленчуците по размер и красота. 
Освен че впечатлява с вкусно меню, домакинята задава и дрес код – пижамено парти. И въпреки че оспорва връзката между храната и любовта на мъжете, десертът се оказва силната страна на Маги Бадер. 
 
В сряда компанията е на музикална вълна, когато домакин е звездата от "X Factor" 2015 DARA.
Младата 18-годишна днес певица признава, че любовта към готвенето дължи на майка си. Дарина опитва да борави майсторски с подправките към основното ястие, в салатата изненадващо добавя праскова, а акцентът в менюто се оказва шоколадов десерт с гръмкото име "Афродизиак".
 
В четвъртък настроението е романтично, тъй като писателят и поет Константин Трендафилов се впуска в приключения в кухнята.
Решен да покаже сериозно отношение към месото, той поднася телешки джолан, приготвен в глинен съд. И макар че десертът му не е за изпускане, Константин признава, че основният му афродизиак всъщност е поезията. 
 
Певицата и актриса Марина Кискинова сбъдва мечтата си да е звезден домакин в петък, когато тя - и домашният й любимец - посреща гостите с нескрит ентусиазъм.
Менюто й е вдъхновено от Париж, a докато готви, в кухнята буквално прехвърчат искри и карамел!
 
* * * * * * *
 
Как се приготвя фондю и кой кого ще целуне във финалната вечер? На кого разчитат звездите за подкрепа в кухнята и кой ще спечели титлата "Най-добър домакин" в третата седмица на кулинарното шоу?


ИЗБРАНО