Две седмици до финала на ”Надиграй ме” сезон 8

8 юни 2017 | 14:31 Дачев
Клуб по спортни танци „Про Денс“ София и танцов състав «Тангра» от село Попинци влизат в надпреварата тази неделя - 11 юни, събота от 20:30 часа по БНТ2 и БНТ Свят
 
Само две седмици остават до финала на осмия сезон на телевизионното танцово шоу „Надиграй ме“. На Еньовден (24 юни) зрителите ще гледат на живо надпреварата между трите най-добри фолклорни състава, участвали в този сезон, и трите клуба по състезателни танци, достигнали до финала.
 
Тази година спортните танци дебютираха в популярното телевизионно надиграване.
 
Вотът на зрителите е равностоен с оценките на професионалното жури. Със своите SMS съобщения на кратък номер 14500 те могат да повлияят на крайното класиране във всяка от двете категории. Съобщенията трябва да бъдат с текст – номера на съответния отбор, а последният ден за изпращането им е 18 юни.
 
Временно класиране след V етап на телевизионното състезание „Надиграй ме“:
* Фолклорни танци - води ДТА към НУКК Горна баня (София) с общо 25.45%, следван от НУТИ (София) с 21.20%) и ТС Малинарка (гр. Берковица) с 20.85%;
* Спортни танци - КСТ "Брилянт (София) е начело с 29.95%, на второ място е КСТ "София Денс" с 22.75% и на трето - КСТ "Одесос Денс" (Варна) със 17.40%.
 
* * * * * * *
 
На 11 юни в поредния епизод ще вземат участие възпитаниците на Клуб по спортни танци „Про Денс“ – София, а в категорията „фолклор“ зрителите ще видят танцов състав «Тангра» при Народно читалище "Искра-1872" в село Попинци.
 
Треньорите на клуб „Про Денс“ Милена Георгиева и Николай Йорданов са танцова двойка от 2005 г. и са шампиони на България 4 поредни години от 2007 до 2010 г. Те и в момента продължават активната си състезателна си дейност, но успоредно с това работят както с деца от предучилищна и училищна възраст, така и с любители и с напреднали състезателни двойки. В клуба се изучават не само спортни, но и популярни латино танци - салса, меренге, бачата и др. Танцьори на „Про Данс“ са сред лауреатите на награди във всички национални и в множество международни турнири.
 
Представителният танцов състав „Тангра“ е една от самодейните фолклорни формации на читалище „Искра“, което има над 145-годишна история. Ансамбълът има в репертоара си танци от почти всички етнографски области. През 2015 г. танцьорите от „Тангра“ спечелиха голямата награда от Европейския шампионат по фолклор. Ръководителят на състава Мария Терзийска, е убедена, че формулата на успеха е да се работи много и задължително с любов.
 


ИЗБРАНО