”Викингите” от петък по Diema

7 юни 2017 | 12:54 Дачев
Легендарни битки с викинги и епични скандинавски истории - от 9 юни 2017, всеки делник от 21 ч. по Diema
 
Поредицата, номинирана вече за 9 награди "Еми", връща зрителите назад във времето, за да разкаже за света на скандинавските народи. Ирландско-канадската продукция е дело на Майкъл Хърст, който доказва пристрастието си към историческите сюжети със саги като тв сериала "Династията на Тюдорите" и кинофилма "Елизабет".
 
"Викингите" представя легендарните приключения на Рагнар Лодброк (австралийският актьор Травис Фимел), заслужил славата си на безстрашен воин в скандинавската митология. Рагнар въплъщава героичната преданост към боговете, а според легендите той е пряк потомък на Один – бога на войната и воините. 
 
Сценаристът Хърст представя сериала като сага на поколенията. В центъра на сюжета е не само Рагнар, но и семейството и близките му, които съпреживяват героичните битки - преди той да стане крал. "Рагнар сега е част от историята, част от нашата история", казва Хърст за героя. "Не се страхувах да умре, но исках смъртта му да се запомни!" - загатва той.
 
В изпълнения с екшън и драма сериал, в главните роли зрителите ще видят още Густаф Скарсгард (Швеция), Катрин Уиник (Канада), Клайв Стандън (С. Ирланди), а режисьори на повечето от 69-те епизода са канадецът Кен Джироти и Кирън Донъли (Ирландия).

* * * * * * * *
 
Колко битки предстоят за Рагнар, преди да стане крал? И готов ли е той да следва пътя на истинските мъже към боговете?

Вижте трейлъра за сезон 4 (излъчен 2016 - 2017 г.).



ИЗБРАНО