Тенис: Квалификациите на „Уимбълдън” пряко по Евроспорт 2

29 май 2017 | 13:23 Дачев
От тази година и „Уимбълдън” престава да бъде добре познатото двуседмично шоу от Големия шлем. За първи път Евроспорт ще излъчи квалификациите за място в основната схема на Откритото първенство на Великобритания както по телевизионен кабел, така и на интернет платформата си.
 
България е една от 34-те страни на Стария континент, в които феновете на тениса за пръв път ще имат възможност да проследят на живо и квалификациите за турнира. Те ще се проведат в Роухямптън от 26 до 30 юни. 
 
С най-голям интерес се очаква участието на шампионката от 2004 г. Мария Шарапова. Мачовете от основната схема стартират на 3 юли, пряко по Евроспорт 2.
 
* * * * * * *
 
Евроспорт ще продължи да бъде телевизионната дестинация номер едно за тенис феновете по време на турнирите от Големия шлем, предоставяйки разширено съдържание както от кортовете, така и извън тях. И този път коментатори и анализатори ще бъдат някои от най-големите тенис експерти, а с помощта на иновативни технологии ще бъдат обяснявани ключови моменти от турнира и представянето на отделни състезатели.
 
„Вече получихме страхотни отзиви от тенис феновете за живото предаване на квалификациите на „Аустрелиън оупън“ и „Ролан Гарос“. Щастливи сме, че тази година ще можем ги зарадваме с допълнителни часове тенис на живот от „Уимбълдън“, заяви изпълнителният директор на Евроспорт Питър Хътън.
 
„Заради участието на световноизвестни тенисисти в квалификациите на „Уимбълдън” тази година очакваме голям интерес в цяла Европа. В Евроспорт не спираме да търсим начини да разширим отразяването отвъд невероятните мачове на големите кортове и по този начин да затвърдим позицията си на Дом на Големия шлем.”
 


ИЗБРАНО