Viasat History чества 100 г. от рождението на Джон Кенеди

25 май 2017 | 16:51 Дачев
Понеделник, 29 май, от 20:00 ч.
 
Животът на Джон Кенеди често е разглеждан през неговата смърт. Убийството му през ноември 1963 г. се смята за повратна точна за Америка, скок от ера на невинност и надежда във време на насилие и промени. 
 
Самият Джон Кенеди е превърнат от човек в легенда. Но тази историческа поредица разкрива необикновената и противоречива личност зад мита. По случай стогодишнината от рождението на Джон Кенеди тя показва пътя му до президентския пост, живота му в династията Кенеди и пътуванията му в нацистка Германия и фашистка Италия. 
 
Службата му на тихоокеанския фронт по време на Втората световна война включва оцеляването му с плуване до тропически остров. Многобройните му заболявания остават скрити от обществото.
 
Бляскавата му сватба с Джаки и пътуването му към сенаторския пост и впоследствие към Белия дом можете да видите в "Кенеди: Историята в развитие". Включени са и други заглавия, сред които "Убийството на Кенеди отблизо" и "Джаки без Джак":
 
20:00 - „Джаки без Джак
21:00 - „Вътрешна информация за убийството на Джон Ф. Кенеди
22:00 - „Кенеди: Историята в развитие“ 
 
* * * * * * *
 
Джаки без Джак: „Никога да не се публикуват!“ /2013 г./
Режисьорът Патрик Жоди изважда на бял свят разговори с Джаки Кенеди, състояли се няколко месеца след убийството на мъжа й. Каква тайна не е искала да се разкрива? 
 
Вътрешна информация за убийството на Джон Ф. Кенеди /2013 г./
Посредством травматичните преживявания на свидетелите, присъствали на убийството на Джон Ф. Кенеди, е хвърлена светлина върху събитията от един от най-големите политически моменти на 20-ти век.
 
Кенеди: Историята в развитие  /2016 г./
Отбелязваме сто години от рождението на Джон Кенеди с нова програма, която показва пътя му до президентския пост, живота му в династията Кенеди и пътуванията му в нацистка Германия и фашистка Италия.


ИЗБРАНО