Ще има сезон 5 на ”X Factor” наесен, кастинги от 12 юни

23 май 2017 | 10:55 Дачев
Шоуто, чийто финалист от предния сезон (2015-2016 г.) - Кристиан Костов - изстреля България на 2-ро място на Евровизия 2017, се завръща на телевизионната сцена за 5-ти път през септември 2017 г. по NOVA.
 
Тази година "X Factor" отново ще предостави на изгряващи български звезди уникалната възможност да покорят сцената. Освен договор със звукозаписна компания, победителят в новия пети сезон ще получи и парична награда от 50 000 лева, с помощта на които да направи сериозна крачка в професионалното си развитие след финала на шоуто.
 
Антоний Мангов, програмен директор на Нова Броудкастинг Груп:
„Освен че открива и дава шанс на нови таланти, X Factor се превърна в трамплин към успеха на много от участниците си, чиято кариера стартира именно на сцената на шоуто, за да достигне до върховете на музикалните класации“.
 
Магърдич Халваджиян, продуцент на предаването:
„Какъв по-добър знак за успеха на този формат от шеметното представяне на Евровизия 2017 на нашето момче Кристиан Костов – финалист в последния сезон на X Factor. Той направи най-страхотната реклама за България и с изпълнението си накара всички да говорят за него не само у нас, но и по целия свят!”
 
Победителите и финалистите в четирите успешни сезона на вълнуващия музикален формат категорично навлязоха в българската поп музика. Кристиан Костов, Дара, Гери-Никол, Виктория Георгиева, Християна Лоизу, Тита, Михаела Маринова, Славин Славчев, Невена Пейкова, Михаела Филева, Жана Бергендорф, Рафи Бохосян, Ангел и Моисей са само някои от музикалните открития на X Factor. Повече от половината номинирани  в тазгодишното издание на годишните музикални награди на БГ Радио започват музикалния си път от X Factor.
 
* * * * * * *
 
В последния четвърти сезон, интересът към шоуто се повиши със 17% в аудиторен дял сред активните зрители на възраст 18-49 години спрямо трети сезон (по данни на Нилсен Адмосфер България). Категоричен е и успехът на шоуто сред зрителите от активното градско население 18-49 години.
 
* * * * * * *
 
Скоро започват и кастингите в страната, които ще търсят новите музикални звезди. Екипът ще посети София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, за да открие най-талантливите кандидати. 
 
Младите музикални таланти с амбиция за развитие могат да се регистрират за участие във формата на уебсайта още сега: на xfactor.nova.bg/casting
 
Градовете за кастинги на пети сезон на X Factor са: 
 
София – 12,13 и 14 юни 
Пловдив – 16 и 17 юни 
Бургас – 19 и 20 юни 
Варна – 22 и 23 юни 
Велико Търново – 25 юни.

В специално видеообръщение, финалистът от последния сезон на X Factor - Кристиан Костов обяви завръщането на шоуто на екран през есента на тази година. Кристиан призова музикалните таланти да се запишат за кастинга.


ИЗБРАНО