”Ролан Гарос” по Евроспорт от 22 май

16 май 2017 | 13:18 Дачев
2017-а е годината, в която много легендарни тенисисти са на върха на кариерата си и още веднъж ще се изправят едни срещу други на арената на Големия шлем по време на „Ролан Гарос” от 22 май до 11 юни на живо от Париж по Евроспорт.
 
От Григор Димитров до Рафаел Надал и от Анжелик Кербер до Симона Халеп, феновете на тениса ще останат повече от доволни, когато Евроспорт – Домът на турнирите от Големия шлем, покаже различните аспекти на всеки мач на сингъл и двойки по време на двуседмичната надпревара. Над 250 часа излъчване на живо очакват феновете на тениса на телевизионния екран и на Eurosport Player.
 
Традицията на Евроспорт да ангажира спортисти на световно ниво, които да отразяват специалните спортни събития, създаде екип от шампиони с удивителните 80 титли от Големия шлем на сингъл и на двойки. Те ще работят заедно с канала на множество пазари по време на Ролан Гарос.
 
Матс Виландер, трикратният победител в „Ролан Гарос”, ще бъде в компания на Барбара Шет за магазинното предаване „Гейм, сет и Матс“, което ще се излъчва всеки ден по телевизионния екран в Европа. Заедно с интервюта на състезателите, които диктуват развитието на „Ролан Гарос”, програмата на Евроспорт включва „Треньорът“. Популярният телевизионен спот, воден от супер треньора на Серина Уилямс Патрик Муратоглу, ще използва виртуална реалност, за да анализира стратегиите на най-добрите играчи в Париж.
 
Комисионерът се завръща! Можете да го обичате или да го мразите, но няма да останете безразлични. Джон Макенроу отново е тук за новите забавни епизоди на „Комисионера на тениса“. Поредицата от 8 епизода ще включва неочаквани гледни точки в коментарното студио „Гейм, сет и Матс “ и ще бъде разпространена сред социалните и дигитални платформи на Евроспорт. Крис Евърт, носителката на 18 титли от Големия шлем по време на своята 20-годишна звездна кариера, също ще е важна част от международния екип на Евроспорт по време на „Ролан Гарос”.
 
На територията на Европа, множество тенис-звезди ще предоставят експертиза на местните коментарни екипи на Евроспорт. Борис Бекер ще работи още веднъж с награждавания тенис отбор на Евроспорт Германия, докато харизматичния Анри Льоконт и Марион Бартоли ще бъдат част от екипа на Евроспорт във Франция. Мери Пиърс, Пат Кеш и Джо Дюри ще се присъединят към коментарното студио на Евроспорт във Великобритания. А тенис звездата Анна Чакветадзе ще води излъчванията на Евроспорт в Русия. Йонас Бьоркман, носител на девет титли от Големия шлем на двойки, ще се присъедини към Томас Енквист по време на шведското отразяване на турнира по Евроспорт. Алекс Кореча, който също ще се включи в международното отразяване на Евроспорт, ще работи заедно с Кончита Мартинес за Евроспорт в Испания.
 
Експертът на Евроспорт Матс Виландер коментира: „Ролан Гарос” е турнир, който има специално място в сърцето ми и съм развълнуван да бъда част от екипа на Евроспорт. Сигурен съм, че каналът ще ни направи свидетели на още едно фантастично състезание. Обратната връзка, която продължаваме да получаваме от феновете от Европа относно отразяването, е все така положителна, което подсказва и броя на зрителите ни“.
 
Ненадминатото отразяване на Евроспорт обаче преминава отвъд двуседмичния период на провеждане на световния турнир.
 
Феновете ще имат възможност не само да наблюдават краля на червения корт Рафаел Надал, който ще се бори за десетата си победа в Париж, но ще могат да се насладят и на ключовите мачове от квалификациите на турнира, както и на изобилие от тенис предавания, които гарантират, че всеки ъгъл преди и по време на отразяването на „Ролан Гарос”, ще бъде покрит от Евроспорт.
 
С нарастване на вълнението около основния турнир, бившата тенис шампионка Барбара Шет ще води шест епизода на „Готови за „Ролан Гарос“ по Евроспорт. Ежедневното предаване от 22 до 27 май ще включва последните новини и излъчвания на живо от Париж от квалификациите на втория турнир от Големия шлем. Евроспорт ще разкаже и за близкото тенис минало във „В почивката“, поредица от пет части, в която Матс Виландер ще се среща с легендите от миналото, сред които Борис Бекер, Густаво Кюртен, Андре Агаси и отличителния Яник Ноа, за да коментират опита си на „Ролан Гарос” и защо турнирът е толкова уникално събитие в тенис календара. 
 
* * * * * * *
 
Жребият за основната схема на турнира ще бъде излъчен на живо от Париж на 26 май, петък, в 13.00 ч. българско време.

През януари Евроспорт достигна рекорден рейтинг при излъчване на тенис мач в историята си и отбеляза второто най-гледано спортно събитие в историята си, когато Роджър Федерер победи Рафаел Надал на финала на „Острелиън оупън”. Мачът бе гледан от 20,7 милиона души по Евроспорт и каналите за свободно излъчване, собственост на Discovery в Европа. 
 
* * * * * * *
 
Ключови дати:
22 май, понеделник – Начало на квалификациите на Ролан Гарос 
26 май, петък – Жребий за основната схема на Ролан Гарос
28 май, неделя – Започват срещите от първия кръг на основната схема 
10 юни, събота – Финал на сингъл жени
11 юни, неделя – Финал на сингъл мъже
 
Пълен списък на звездите, които ще работят „на терен“ за Евроспорт по време на Ролан Гарос:
 
Международни - Матс Виландер (7 победи на сингъл от турнири от Големия шлем, 1 победа на двойки от турнир от Големия шлем)
 
Барбара Шет, Патрик Муратоглу и Джон Макенроу (7 победи от турнири от Големия шлем, 9 победи на двойки от турнири от Големия шлем, 1 победа на смесени двойки от турнир от Големия шлем)
 
Испания - Алекс Кореча и Кончита Мартинес (1 победа на сингъл от турнири от Големия шлем)
 
Германия – Борис Бекер (6 победи на сингъл от турнири от Големия шлем)
 
Франция – Анри Льоконт (1 победа на двойки от турнир от Големия шлем)
 
Великобритания – Мери Пиърс (2 победи на сингъл от турнири от Големия шлем, 1 победа на смесени двойки от турнир от Големия шлем)
 
Русия – Анна Чакветадзе
 
Швеция – Томас Енквист, Йонас Бьоркман (9 победи на двойки от турнири от Големия шлем)

* * * * * * *

В квалификациите ще участват със сигурност Виктория Томова, Елица Костова и Изабелла Шиникова, съобщават от tennis24. 
 
Организаторите на "Ролан Гарос" взеха революционно решение за квалификациите. В заключителните сетове при 6:6 гейма ще се играе тайбрек, а не както досега играта да продължи до два гейма разлика. В първите два кръга на квалификациите при мъжете се играе в 2 от 3 сета, а в заключителния - форматът е 3 от 5. 
 
Решението бе взето, след като Андреа Арнаболди от Италия и Пиер Юг-Ербер от Франция изиграха най-дългия мач историята на квалификациите, който продължи 4,5 часа. В петия сет резултатът беше 27-25 гейма. 
 
Същото правило ще важи и в турнира за юноши и девойка на "Ролан Гарос". Няма да има промяна в състезанията при мъжете и жените.



ИЗБРАНО