Световният шампионат за туристически автомобили -Хунгароринг

12 май 2017 | 12:17 Дачев
През идния уикенд феновете на моторните спортове ще могат да наблюдават световния шампионат за туристически автомобили на Хунгароринг” пряко по Евроспорт. 
 
Състезанията ще бъдат излъчени пряко по Евроспорт в неделя, 14 май.
Европейската купа е с начален час 10.00 и 11.00 по Евроспорт 2. Двата старта от WTCC са от 13.30 и 14.30 ч. по Евроспорт 1.
 
Всеки автомобилен шампионат има своята перла в короната – централно събитие, което събира рекордна публика и се отличава с уникална и неповторима атмосфера. В световния шампионат за туристически автомобили този специален статут си извоюваха именно стартовете на „Хунгароринг”. Причините са много: огромната популярност на симпатичния местен пилот Норберт Михелис, зрелищното шоу по улиците на Будапеща в седмицата преди състезания и не на последно място, зрелищните битки на пистата, често съпроводени с дъжд, бури и всевъзможни капризи на времето.
 
Тиаго Монтейро пристига в Унгария като лидер в шампионата, но в този кръг ще отстъпи ролята на фаворит на своя съотборник Михелис. Норби, както го наричат всички, нямаше никакъв късмет преди две седмици на „Монца” и ще бъде пределно амбициран пред домашна публика, където вече има два успеха през 2012-а и 2015-а. 
 
Интерес буди и представянето на „Волво” на неудобна за тях писта, след като шведите вече открито заявиха своите амбиции и за двете титли. Обърната стартова решетка ще създаде интрига и в първото състезание, тъй като „Хунгароринг” е печално известна с липсата на добри възможности за изпреварвания.
 
Успоредно с WTCC ще се проведе и вторият кръг от Европейската купа за туристически автомобили с участието на Пламен Кралев. Дебютът му с новото „Ауди” на Монца беше повече от обещаващ и с малко късмет той може да спори за място на подиума.


ИЗБРАНО