”Падането на Сирия и възходът на ИДИЛ” с премиера на 12 юни

11 май 2017 | 08:22 Дачев
Документалният филм "Ад на Земята: Падането на Сирия и възходът на ИДИЛ" ("Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS") ще се излъчи премиерно у нас по National Geographic на 12 юни, понеделник от 21:55 ч.

Вижте трейлъра (1:32 мин. на английски език).
 
В свят, където никой не се чувства в безопасност от набезите на фундаменталисти и глобалния тероризъм, Себасчън Янгър (Sebastian Junger) изследва провалената държава на Сирия през призмата на собствения си опит. Насилието, което предизвика вълна от милиони бежанци към Европа и повсеместен страх в цял свят, не е географски изолирана гражданска война. То е част от геополитически цикъл. Коренът на злото е в неизвестното, но в контекста на труда на Янгър има много какво да бъде разкрито за Сирия и делата на Ислямска държава.

Янгър е журналист и писател, работил над 15 години като военен кореспондент. Дебютният му филм "Restrepo" (2010), разказващ за взвод в Афганистан, бе номиниран за Оскар. Той режисира лентата заедно с британския продуцент Ник Куестид по сценария на Марк Монро. Премиерата на филма се състоя преди месец на филмовия фестивал Трайбека в Ню Йорк.

* * * * * * *

Още акценти в програмата на National Geographic идния месец:

Геният (Genius) - последни епизоди, неделя 21:55 ч.
 
Първата изцяло игрална продукция по канала, която в първия си сезон (10 епизода) разказва за драматичния живот на физика, превърнал се в иконичен образ - Алберт Айнщайн.
От провалите в ранните му години и постиженията му в академичната област до изпълненото с бурни емоции търсене на любов и близост в личния му живот, поредицата обрисува портрет на истинския сложен образ.  
 
Пробив (Breakthrough) - сезон 2 (6 епизода), от 18 юни (неделя) 20:55 ч.
 
Когато хората дадат воля на въображението си, всичко става възможно. „Пробив“ има за цел да вдъхнови и да забавлява зрителите. Поредицата се гмурва в социалните, етични и икономически въпроси, повдигнати от иновациите, които имат потенциала да променят света. 
 
Мегаколи (Supercar Megabuild) - сезон 2 (8 епизода), от 1 юни (четвъртък) 20:55 ч.
 
Успешната поредица се завръща за още по-добър втори сезон, в който майсторите механици Шейн и Дан намират суперколи и ги доусъвършенстват. В поредицата ще видите Мазерати, което лети с 320 км/ч в Льо Ман, Ауди R8 на писта за гимхана и Порше, превърнато в роудстър за рали на лед. Също така в новите епизоди се появяват Бентлита в пустинята, Ягуари, които се състезават с витлови самолети  и дори офроуд товарен автомобил, който вози Ламборджини. „Мегаколи“ – дори перфектното може да бъде подобрено!
 
Изследовател (Explorer) - сезон 2 (17x60), понеделник 21:55 ч. с нови епизоди
 
Водещи автори на телевизионна продукция и журналисти стават наши гидове в най-продължителната телевизионна документална поредица, която се завръща, за да ви представи света по съвсем нов начин. Гледайте „Изследовател“ за образователни истории, ексклузивни репортажи и  завладяващи разговори с културни икони от всякакви области – от политиката до поп-културата. 
 
Морски вълци (Wicked Tuna) - сезон 6 (13 епизода), понеделник 20:55 ч. с нови епизоди
 
Вече близо 400 години, в Глочестър, Масачузетс се намира най-старото морско пристанище в САЩ и хората, за които риболовът е въпрос на оцеляване. Всяко лято там им носи шанс  да натрупат състояние с пристигането на най-доходоносната награда от океана – гигантската синьоперкова риба тон. Риболовът на тон обаче е хазартно занимание, а капитаните и екипите им трябва да преборят стари противници, нови съперници, както и да надвият един на друг в най-предизвикателното си съревнование досега. 
 
Сървайвър: Обратно към примитивното (Primal Survivor) – сезон 2 (6 епизода), четвъртък 21:55 ч. - последни епизоди
 
Хeйзън Адел, инструктор по оцеляване и гид в пустошта, пътува до някои от най-екстремните места на планетата, за да приеме индивидуални предизвикателства, които ще изпитат границите на познанията му, издръжливостта и уменията му. За да успее, той ще разчита на древните техники на местните хора, които са живели по тези места от хилядолетия. В приключенията, които ще го отведат до пустинните пясъци на Австралия, бурните води на Западния Пасифик и пустеещите ледени земи на Североизточна Канада, Хейзън ще бъде доведен до ръба на възможностите си при сблъсъка с неприветливата околност и ще отговори на убийствения въпрос – как изобщо някой оцелява по тези места? 
 
Майкъл Уеър: Без цензура (Uncensored with Michael Ware) – последен 8-и епизод, понеделник 22:55 ч.
 
Представете си ако Хънтър Томпсън имаше фотоапарат вместо химикалка. Без скучни разкази. Без предубеждения. Само пътешествие с цел откривателство. Гледайте как журналистиката се превръща в литературно творчество на телевизионния екран в новата поредица с участието на неподражаемия Майкъл Уеър – леко грубият, но добронамерен бивш военен кореспондент на списание TIME и CNN, който разкрива загадките на нашия свят. Уеър е отразявал какво ли не, включително Чарли Шийн и операция „Свобода за Ирак“. Предстои той да  разкаже по Nat Geo история, каквато не сте чували досега. Поредицата е вълнуващо телевизионно изживяване, което руши бариерите между разказвач и зрител. Истинските пътешествия трябва да бъдат усетени. Да бъдат изживени. Те никога не са фалшиви. От момента, когато Уеър и екипът му кацат до момента, когато най-накрая стигат до истината, зрителите са напълно съпричастни. Всички герои изминават своя собствен път. Няма сценарий. Те са живи и съвсем истински.


ИЗБРАНО