Кулинарното шоу на Ути Бъчваров става на 20 години

5 май 2017 | 11:27 Дачев
В Деня на радиото и телевизията – 7 май, специален гост на предаването „Отблизо с Мира“ ще бъде водещият на първото кулинарно предаване у нас Ути Бъчваров.
 
Съвсем скоро неговото кулинарно шоу ще отбележи 20 години в ефира на БНТ. Ути ще разкаже любопитни истории, буквално от „кухнята“, на популярното предаване. Той ще сподели за натрупаната през годините съкровищница от приятели и вкусни рецепти и ще разкрие как се е зародила идеята да прави кулинарно предаване. 
 
Освен на „Бързо, лесно, вкусно(от 1996 г. по Канал 1 на БНТ), Бъчваров е водещ и на единственото по рода си кулинарно токшоу в българския ефир – „Животът е вкусен… с Ути Бъчваров“ (от 19.04.2014 г.).
 
С водещата Мира Добрева ще говорят още за кулинарната памет на съвременното общество, за споделянето на храната и приготвянето ѝ с много любов. Какви изненади и предизвикателства е подготвил известният тв готвач в юбилейния сезон на предаването – зрителите ще научат в неделя от 11:00 часа по БНТ1.
 
* * * * * * *
 
По случай професионалния празник на електронните медии предаването ще покаже „отблизо“ забавната страна на професията журналист, а в рубриката „Дневникът на Червенокосата“ водещата Боряна Граматикова ще разкаже за най-нелепите телевизионни предявявания, създавани някога. 
 
Неделното утро след Гергьовден ще започне с вдъхновяваща среща в парка с един от най-четените съвременни поети - Добромир Банев. А гости в студиото на предаването ще бъдат безпогрешните имитатори на Елвис Пресли, Тодор Живков и Георги Парцалев – хумористите Венцислав Мартинов и Веселин Павлов.
 
Във връзка с честванията на Деня на храбростта и празника на Българската армия, тази седмица ще бъде излъчено едно издание на развлекателното предаване „Отблизо с Мира“ в неделя от 11:00 часа.
 
От 8:40 до 12:00 часа на 6 май (събота) зрителите на БНТ1 ще могат да проследят специалния празничен блок „Денят на храбростта“ на обществената медия с директни включвания от водосвета на бойните знамена и тържествения парад.


ИЗБРАНО