Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър в „Магьосникът на лъжите“

4 май 2017 | 13:40 Дачев
Оригиналната продукция на HBO Films „Магьосникът на лъжите“ ("The Wizard of Lies") дебютира на 21 май от 21:00 ч. по НВО, а също така онлайн.
 
Премиерата на драмата по НВО2 е на  4 юни от 20:00 ч.
 
Робърт Де Ниро влиза в ролята на патриарха на семейство Мейдоф – Бърнард. Мишел Пфайфър е в ролята на Рут Мейдоф, дългогодишна съпруга на Бърнард и неволен негов партньор по време на събитията, които ще доведат до финансова разруха за безброй хора и институции, както и разкриването на тайната на Бърни, която ще унищожи семейство Мейдоф. 

Вижте трейлър (0:55 мин. със субтитри на български език).
 
„Магьосникът на лъжите“  е първият проект за Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър, в който те работят съвместно с НВО.
 
* * * * * * *
 
През 2008 г., брокерът, инвестиционен консултант и финансист Бърнард Мейдоф влезе в заглавията на новините по света, след като беше арестуван за извършване на може би най-голямата финансова измама в историята на САЩ. По схема на Понци (финасова пирамида), Бърнард Мейдоф привлича, зад паравана на инвестиционната си компания, 65 млрд. долара от 398 фонда и компании за управление на активи, включително парите на еврейската общност в САЩ и редица кралски фамилии от Европа. Мейдоф набира средства от множество инвеститори чрез обещания за много високи дивиденти, но не ги инвестира в каквито и да било активи. На първите инвеститори се изплаща дивидент от постъпленията от новите участници в схемата и се разчита на непрекъснат приток на инвеститори. На 29 юни 2009 г. Мейдоф е осъден на 150 години лишаване от свобода.
 
Телевизионният филм е режисиран от Бари Левинсън по сценарий на Даян Хенрикс, Сам Левинсън, Джон Бърнам Шуорц и Самюъл Баум. В ролите ще видим още Ханк Азария, Кристън Конъли, Майкъл А. Гурджиън, Лили Рейб, Алесандро Нивола, Катрин Нардучи и др.


ИЗБРАНО