Разследване на Марин Николов с нови разкрития в Дупница

30 април 2017 | 07:54 Дачев
Стотици хора бяха измамени от високите лихви на Дупнишката популярна каса, а 4.5 млн. лева потънаха в нищото, след като касата обяви фалит, без да върне парите на засегнатите. 
 
След разследване на NOVA преди година, собствениците на Касата бяха задържани. Сега Марин Николов разкрива как част от тях продължават да раздават кредити!
 
От октомври миналата година шефът на касата е в ареста, а съпругата му Ивона Близнакова, която е набирала жертвите, е пусната под парична гаранция от 30 000 лева, ден преди Бъдни вечер 2016 г. Едва излязла от ареста, където остава съпругът й Георги Близнаков, Ивона отново дава кредити и работи като банка, въпреки че е oбвинена за лихварство след разследване на NOVA за милионите левове, потънали в крупната пирамида. 
 
Тя няма пари да изплати дълговете на стотици жертви на обявилата несъстоятелност Дупнишка популярна каса, но пак раздава пари срещу лихва.
 
Нови разкрития в историята на една пирамида - цялото разследване ще се излъчи в рубриката "Темата на NOVA" днес от 19:20 ч., веднага след централната емисия новини.


ИЗБРАНО