Телевизия NOVA - Васил Иванов

18 април 2017 | 15:41 Дачев
Нова Броудкастинг груп излезе с официална позиция по повод изявлението на разследващия журналист Васил Иванов, че напуска заради системна цензура.

Тази сутрин 44-годишният Васил Иванов оповести в личния си профил във Фейсбук, че е подал предизвестие за напускане след 14 години, прекарани в Нова телевизия. Разследващият журналист съобщи, че причина за молбата му за прекратяване на трудовия му договор е "системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на "Новини и актуални предавания" - Дарина Сарелска.

Сарелска зае поста на 31 октомври 2013 г.q след като преди това 5 години бе изпълнителен продуцент на новините и актуалните предавания на bTV.

От Нова Броудкастинг Груп пък заявихав позиция, разпратена от пр-мениджъра Поля Александрова, че имат пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти.

"В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина и др.

NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медията. NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел "Новини и актуални предавания".

NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания", пише в позицията на медията.


ИЗБРАНО