Фил Тъфнел от ”Travel Channel”

29 март 2017 | 11:38 Дачев
Английската крикет легенда Фил Тъфнел (Phil Tufnell) е и любител на високите скорости и класните автомобили. Фил приема предизвикателството на Travel Channel да участва в риалити шоуто „Звездите в техните автомобили” ("Stars In Their Cars")
 
Поредицата тръгва от 1 април 2017 в 19 ч., а преди участието си в предаването Фил даде блиц интервю за своите почитатели:
 
* * * * * * *
 
Коя е любимата ти кола?
- Любимата кола, която съм имал, е Jaguar XKR. Прекрасна кола! Лукс, комфорт, бързина. Обичах и Jaguar Е. Ако можех да имам всяка кола, може да си помисля за Lamborghini или Ferrari. Но все пак аз съм британец и предпочитам Jaguar.
 
Правил ли си подобрения на своя автомобил?
- Да, разблира се! Сложих специални джанти. По онова време те бяха рядкост. Сега може да видиш всякакви джанти. 
 
Назад във времето, кое беше любимото ти пътуване?
- Да имаш кола означаваше, че можеш да качиш приятелите си и да ходиш в барове, независимо на какво разстояние са. Можеше да срещаш непознати момичета в заведения на 40-50 километра от твоя район. Вместо да седиш в автобус, влак или метро и всеки да те притеснява. Усещането е прекрасно- казваш „Хей, момчета, чух, че има готини мацки в Борхамууд. Да тръгваме.“ Всеки, който даде дребни за бензин, се качва в колата и потегляме.
 
Кой е най-добрата компания за теб?
-  Не бих имал нищо против да пътувам с Оливър Рийд. Дори да се напием в кръчма. Е, ще ни трябва и шофьор в този случай. Когато играех крикет, пътувах много. Ян Ботам беше моят герой. 
 
От първия път ли взе книжка?
- Да, при положение, че взех само 4-5 урока. Късметлия бях, че по-големия ми брат и баща ми ме бяха понаучили как се минава теста. Теорията е лесна. Трябва да научиш секи знак какво означава. Аз се справих лесно. Паднаха ми се 3 въпроса. При кормуването имах конфузна ситуация. Изпитващия си беше сложил чанта с покупки на задната седалка. Когато ми каза да спра, аз набих спирачки и всички продукти се разхвърчаха. Имаше портокали и цялата кола. Помислих, че ще ме скъса. Но май той се почувства неудобно и така взех книжка.
 
А ти би ли научил децата си да карат?
- О, да! Стига да мога да им дам това усещане за колата и пътя. 
 
А коя е любимата ти музика, когато шофираш?
- Слушам радио, но повече разговорите, а музиката е от касетите - The Clash, Sex Pistols, Duran Duran.


ИЗБРАНО