„Туин Пийкс” с премиера в САЩ на 21 май

24 март 2017 | 10:43 Дачев
На 21 май 2017 г. (неделя) американските зрители на кабелната и сателитна телевизионна мрежа "Showtime" (част на CBS) ще видят премиерните епизоди 1 и 2 от новия сезон на легендарния сериал „Туин Пийкс”. Общата продължителност на двата епизода ще бъде два часа.

Веднага след това, същия ден абонатите на стрийминг и VoD-услугите на мрежата ще могат да видят 3 и 4 епизод, а абонатите на линейната й услуга ще изчакат следващата седмица. От епизод 5 нататък се планира по един епизод седмично.

Вижте трейлър (1:45 мин.) и тематичен видеоколаж (55 сек.).
Ето и два тематични постера с главните герои:
постер 1
постер 2.

Сезонът ще съдържа общо 18 епизода, като излъчването на последния е предвидено за 3 септември (неделя).

Засега сюжетът се пази в тайна, но Дейвид Линч намекна, че за да са наясно със случващото се на екрана, зрителите ще трябва да си припомнят игралния „Туин Пийкс: Огън, следвай ме” (1992 г.), където събитията предхождаха тези в сериала. 
 
Към „старата гвардия” актьори като Кайл Маклоклън, Шерил Лий, Шерилин Фен, Грейс Забриски и Дейвид Духовни се присъединяват Моника Белучи, Лора Дърн, Балтазар Гети, Ашли Джъд, Тим Рот, Аманда Сайфред и Наоми Уотс.

Уеб сайт на сериала: sho.com/twin-peaks

* * * * * * * *

За завръщането на поредицата на екран се заговори още от есента на 2014 г. Тогава се говореше за старт през 2016 г. и не за 18, а за 9 епизода. По-късно, през лятото на 2015 г., сериалът бе отложен за 2017 година.

Засега няма информация от нито една българска телевизия, която да е проявила интерес за излъчване в България. Възможно е преговори за правата да текат в момента.



ИЗБРАНО