Цигуларят Иван Пенчев от Quarto Quartet в ”Анфас” в събота

23 март 2017 | 13:45 Дачев
Тихо, свири Quarto!

Те са млади, вдъхновени и много талантливи. Още от първите им концертни изяви през 2005 година публиката ги хареса, защото са артистични и непринудени на сцената, музикалните им програми винаги са новаторски оригинални, а инструментите им звучат в перфектна хармония.
 
Първоначално съставът започва като квартет, както и се нарича. Но после към успешните проекти на Quarto Quartet се присъединяват все повече приятели и постепенно те се превръщат, намирайки ново значение на името си, в една  „квартира, пълна с музиканти”.
 
Какво се случи с тях през изминалия сезон, как ги прие европейската публика и критика след турнетата им в Швейцария, какво ново предстои пред музикантите – подробности в новия брой на “Анфас”от примариуса на креативните квартиранти –  цигуларя Иван Пенчев, който ще изпълни в студиото малки фрагменти от красивата пролетна музикална програма, подготвена от Quarto за концерта им в зала “България” на 5 април.
 
”Анфас” с гост Иван Пенчев ще се излъчи по TV1 в събота, 25 март от 20.30ч., неделя, 26 март от 10.30ч., сряда, 29 март от 21.00ч. и 30 март, четвъртък от 18.30ч. 


ИЗБРАНО