3D отворено студио по bTV в изборния ден

20 март 2017 | 17:16 Дачев
Антон Хекимян и Светослав Иванов ще водят „Парламент 44 – един глас, много избори” от 17 ч. на 26 март
 
Виртуална реалност на открито ще предложи на зрителите bTV в изборния 26 март - както и публицистика, журналистически разследвания и любопитни гости. Медията ще „съживи” фасадата на НДК в изборната нощ. 
 
Телевизията ще покаже за първи път у нас всичко най-важно от изборната неделя по напълно нов начин: с триизмерни проекции и добавена реалност върху една от най-емблематичните сгради в сърцето на София. bTV представя на зрителите първото по рода си изнесено телевизионно  студио на открито, с водещи Антон Хекимян и Светослав Иванов. 
 
Специален видеоекран с размери 14 х 14 м, оживяващи триизмерни елементи и технологии от следващо поколение ще трансформират НДК по невиждан досега у нас начин. 
 
* * * * * * *
 
„Подготви се да бъдеш впечатлен!” - с това послание стартира пролетният сезон на bTV. Още тогава директорът “Новини, актуални предавания и спорт” на медията загатна за мащаба на изборната нощ, която ще  се превърне в истински визуален спектакъл.
 
От самото начало на изборния ден повече от 30 журналистически екипа на bTV Новините ще следят развоя на събитията с живи включвания от цяла България, както и от ключови точки, обединили най-големите български общности по света - от съседна Турция до Съединените щати и Австралия. На фокус през целия ден ще бъдат и разследванията на топ журналистите на bTV – Росен Цветков, Мариета Николаева, Стоян Георгиев и Рада Домусчиева, които вече са по следите на новите схеми за търговия с вот.
 
По традиция, и тази година Антон Хекимян и Светослав Иванов ще направят зрителите свидетели на интересни срещи с ексклузивни гости в специалното изнесено студио „Парламент 44” пред НДК. То започва точно в 17.00 ч. Сред събеседниците на двамата водещи ще бъдат популярни политици, изтъкнати анализатори и познати и обичани лица от ефира.
 
Нетрадиционен поглед към изборната надпревара пък обещава специалното участие на „невъзпитаните карикатуристи”.
 
* * * * * * *
 
Точно в 20.00 часа в ефира на bTV  ще станат ясни и първите резултати от ексит пола на независимата социологическа агенция „Маркет Линкс”. 
 
Освен върху фасадата на НДК, чрез последно поколение триизмерни цветни визуализации данните ще оживяват и във виртуалното студио на bTV, представени от водещата Лиляна Боянова.
 
Стартът на мащабната програма е в 08.00 ч. сутринта със специалното издание на „Тази неделя“, а краят по традиция е отворен. Извънредни емисии новини с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще информират зрителите в изборния ден на всеки кръгъл час.  Специалната обедна емисия на "bTV Новините" ще бъде с продължителност един час. 
 
Зрителите ,могат да коментират и задават въпроси към политиците на Facebook страницата. Платформата на bTV за гражданска журналистика „Аз, Репортерът” ще събира сигнали за нередности или любопитни факти.