Нинова и Борисов по bTV на мястото на сериала

20 март 2017 | 15:54 Дачев
Лидерите на БСП и ГЕРБ се изправят пред избирателите в две отделни части в прайм тайм
 
Водачите на двете най-големи политически партии в страната - Корнелия Нинова и Бойко Борисов - ще се изправят пред българските избиратели в специално предаване в две части в ефира на bTV - в 20 ч. в четвъртък и в петък, 23 и 24 март. 

Отпадат предвидените излъчвания на новия трети сезон на хитов турски сериал, който е едноличен лидер по гледаемост в България.

* * * * * * *
 
Всеки от двамата политици ще има по 60 минути от най-гледаното телевизионно време, за да представи позициите си по ключовите политически теми. Пред Антон Хекимян, Нинова и Борисов ще отговарят на живо на всички важни въпроси в навечерието на предсрочните избори в неделя.
 
Лидерът на БСП ще даде интервю първа в четвъртък, 23 март. Интервюто с лидера на ГЕРБ ще бъде на следващия ден – петък, 24 март.
 
* * * * * * *
 
Специалното телевизионно предаване ще разкрие вижданията на всеки един от водачите по ключовите вътрешни и международни теми: данъци, доходи, пенсии, престъпност и съдебна реформа,отношенията с Турция и Русия, национална сигурност и пр. 
 
Българските избиратели ще имат и възможността да научат намеренията на двамата лидери относно потенциалните им коалиционни партньори в бъдещото управление на страната.
 
Последната част от всяко интервю ще бъде блиц от въпроси, които предполагат отговор само с „да” или „не”. 
 
* * * * * * *
 
Специалното предаване в две части ще бъде кулминацията на един месец участия и дебати в актуалните предавания на bTV на кандидати от всички партии, които имат амбиция да влязат в 44-тото Народно събрание. 
 
Водачите на БСП и ГЕРБ не постигнаха консенсус относно условията на участие в общ телевизионен дебат. Все пак те се съгласиха да представят вижданията си в специалното предизборно предаване в праймтайма, в две отделни части.