Тиа Моури: тайните на успеха

16 март 2017 | 09:56 Дачев
Близначките Тиа Моури (Tia Mowry) и Тамира Моури стават известни с ролите си в нашумелия сериал "Sister, Sister” ("Моето друго аз", 1994 - 1999 г.), кинокомедията "Горещо маце" (2002 г.), телевизионните филми "Twitches" („Вещиците близначки”, 2005 г.) и "Twitches Too" („Вещиците близначки 2”, 2007 г.). Сестрите стават звезди още като деца и до днес са под светлините на прожекторите, макар и в по-различни роли.
 
Актрисата и писател Тиа Моури все още търси нови предизвикателства.
Поредното в нейната кариера е предаването „Тиа Моури у дома” - по Food Network в България от 16 март 2017 г., където я виждаме в ролята на телевизонна звезда и добър готвач.
 
Тя споделя, че обожава да готви за семейството и приятелите си. Така любомито занимание се превръща в нова роля. Може би това е и причината Тиа да е вечно усмихната. Ако я попитате дали тази усмивка е част от ролята й в кулинарното предаване, то тя без да се замисли отговаря:
 
„Обичам да се усмихвам, да бъда положителна. Така се преминава по- лесно през трудностите. Хората често се идентифицират със славата, парите и успеха. Аз съм различна- аз се идентифицирам с това, което съм – характер, знания. Това са нещата, които остават с теб до края.”
 
Тиа  обожава песните на Бионсе. Знае всичките наизуст. Дори споделя, че мъжът й се ужасява всеки път, когато пуснат на пазара нов албум, защото тя започва да пее по цял ден. Но песните на Бионсе за Тиа са специални със въздействието, което те имат и със силата която дават на жените.
 
А с кое ястие звездата впечатлява своите гости?
- Кюфтета от пуешко!
С това изненадва гостите, това готви и за своя син. На него сервира зравословната версия- прибавя спанак, а трохите замества с овесени ядки. Любимата подправка на Тиа е ...чесънът. „Обичам чесън във всичките му форми - пресен, на прах... Използвам го често. Хората харесват специфичния му вкус. Рискът от загаряне при пресния чесън е голям и съветвам, за по-сигурно, да се използва на прах.”
 
В „Тиа Моури у дома” семейството участва много повече. Зрителите виждат как тя готви със сина си в кухнята, заедно подготвят дори партито за рождения му ден. Като работеща майка със звездна кариера, Тиа има простичък, на пръв поглед, съвет към майките: Прощавайте си!
 
„Аз често си казвам: „Знаеш ли, Тиа, ще имаш страхотни дни, ще имаш хубави дни, ще имаш и лоши дни. И това е нормално. ” Прощавайте си. По този начин стресът е по-малък.”
И още: „Никога нямам усещането, че съм на работа, когато снимаме. Имам най-голямата усмивка на лицето си. Нямам никакви задръжки, ограничения. За разлика от това когато  си актриса, ти играеш роля, придържаш се към сценария и образа. А аз играя себе си. Трябва да бъда себе си и да покажа на света колко  ценя храната и колко обичам да готвя.”
 
Ето и тайната на Тиа за успешна кариера:
„Прави това,  което силно желаеш! Стреми се да постигнеш това , което обичаш - това, за което имаш страст. Защото само тогава 14-15 часовият труд ти се струва като забавление. Другата тайна е – остани си такъв, какъвто си, не се променяй!
Мисля, че това много ми помогна. Силно вярвам в това да бъдеш себе си.  И накрая – бъдете благодарни за това, което имате!”