Джефри Ръш като Айнщайн в ”Геният” през април

14 март 2017 | 19:03 Дачев
Както ви информирахме през август миналата година, антологичният сериал на National Geographic "Genius" ("Геният") тръгва на екран тази година. Всеки сезон ще драматизира впечатляващите лични истории на най-големите иноватори в света. 

Премиерата на световното телевизионно събитие „Геният“ по National Geographic ще бъде на 23 април (неделя) от 21:55 ч. Поредицата от 10 епизода ще бъде първата изцяло игрална продукция на канала. Тя разкрива как Алберт се превръща в Айнщайн, като показва необикновените му професионални постижения, заедно с експлозивния му, страстен и сложен личен живот.

Поредицата проследява възхода на Айнщайн от твърде скромното му потекло до любопитния мислител-бунтар, през битките за признание и страданията до световния му статус на знаменитост и превръщането му в човека, отключил мистериите на космоса със своята теория на относителността. Разравяйки се надълбоко, поредицата показва и вълнуващите емоции, които преживява Айнщайн, редуващи се с безсърдечност в отношенията му с най-близките, включително децата му, двете му съпруги и безбройните други жени, с които той има паралелни взаимоотношения.
 
Действието се развива в неспокойните времена между двете световни войни. Лице в лице със зараждащия се анти-семитизъм в Европа, шпионските игри и потенциалната атомна заплаха, Айнщайн се бори като съпруг и баща, но и като човек с принципи, дори и когато собственият му живот е в опасност.
 


ИЗБРАНО