Бойни изкуства: „През прокълнати земи“ от 20 март

4 март 2017 | 10:19 Дачев
Сезон 2 на драматичния сериал за бойни изкуства идва с 10 нови едночасови епизоди
 
Завръщането на “През прокълнати земи“ с участието на Даниел Ву ще се състои на 20 март по AMC.
Премиерният епизод ще се излъчи в САЩ на 19 март в 22:00 ч., което в зоната на Източноевропейско време се пада понеделник, 20 март, в 04:00 часа, а повторението на епизода ще се излъчи в праймтайма - в 23:00 часа в същия ден.
 
Сезон 1 на сериала беше само началото, забавлението едва сега започва! Първите 6 епизода бяха предисторията, която описваше обстановката, в която се подвизават героите. Тя беше посветена на Съни и на живота му в Прокълнатите земи с неговия тираничен барон Куин.
 
В сезон 2 филмът започва да дава отговор на повече въпроси, повдигнати в първия. Новите епизоди ще запознаят зрителите реално с историята на героите. Вече имаме ясна представа за правилата и за бароните, както и за това, какво представлява Куин и владетелят на областта, за взаимоотношенията между героите. Предстоящият втори сезон навлиза по изненадващ начин в по-големи подробности в това отношение и в мотивацията на героите.
 
Филмът е посветен на духовното просветление, така че този негов аспект е много съществен. Сюжетните линии ще се разклонят, но това помага на филма по много интересен начин и, естествено, има много вторични сюжети и много сюжетни линии, които всички се сливат в края на сезона.
 
* * * * * * *
 
"През прокълнати земи" се основава на класическата китайска приказка "Пътуване на Запад". Но в първия сезон нямаше много пътуване (във физически смисъл). Новите епизоди ще имат много по-епичен привкус. Те са заснети в Ирландия и в този сезон наистина има елемент на пътуване, при което героите пътуват. През чуждите територии обратно към Прокълнатите земи ще видим един напълно различен пейзаж от този, който видяхме през последния сезон.
 
В началото на сезон 2 Съни (Даниел Ву) и Ем Кей (Арамис Найт) са разделени и пръснати в различни посоки, всеки от тях – затворник на необичайно място. Докато Ем Кей се бори да контролира своите възможности, Съни е решен да си проправи обратно в битки път към прокълнатите земи, за да открие семейството си или да умре. По време на пътуването си Клипър и Колт получават помощ от тайнствени нови съюзници, чиито подбуди едва ли са почтени. 
 
Междувременно Вдовицата (Емили Бийчъм) продължава да укрепва властта си срещу останалите Барони, докато тъмна и тайнствена заплаха подготвя отмъщение за всички тях. Сключват се съюзи, разпадат се приятелства и към края на сезона животът на Съни и Ем Кей ще бъде променен завинаги, а последствията ще бъдат разрушителни.
 
* * * * * * *
 
“През прокълнати земи” е изпълнен със скрито напрежение и много обрати - изключително стилизиран сериал, който прави чест на наследството на Брус Лий. Той е дело на изпълнителните продуценти и негови създатели Алфред Гаф и Майлс Милър („Шанхайско слънце“, “Смолвил“), номинираните за „Оскар“ изпълнителни продуценти Стейси Шер и Майкъл Шамбърг („Криминале“, „Заразяване“), режисьора Дейвид Добкин („Ловци на шаферки“, „Шанхайски рицари“) .
 
Режисьор на бойните сцени е Стивън Фунг. 
 


ИЗБРАНО