Люба Кулезич с предаване по BiT от 4 март: ”Честно казано”

24 февруари 2017 | 17:05 Дачев
Люба Кулезич се завръща на екран с ново публицистично шоу. 
 
Журналистката, известна с прямотата на коментарите и въпросите си, прие поканата на младата незвисима телевизия BIT (Би Ай Ти) да рестартира сутрешните си уикенд блокове, с които нашумя в последните години. 
 
Заглавието на новото предаване, което ще се излъчва всяка събота и неделя от 9 до 11 сутринта, е „Честно казано с Люба Кулезич“.
 
То подхожда на познатия почерк на популярната водеща – стремеж да съчетава сериозни и парливи теми с атрактивност и откритост. И не на последно място с любопитство към изпитанията, изненадите, характерите и конфликтите, които наелектризират сегашната българска действителност.
 
* * * * * * *
 
Със своята непоносимост към клишетата и скуката, Люба Кулезич е мотивирана от голямото преимущество на BIT – възможността да свързва българите, последвали съдбата си отвъд океана и по света с българите, избрали да останат в България.
 
„Честно казано с Люба Кулезич“ обещава да бъде мозайка от местни и задгранични сюжети и герои с богат информационен и емоционален заряд.
От една страна, журналистката остава вярна на непримиримостта си към политическото лицемерие, корупцията, цензурата и несправедливостта. Но от друга, в шоуто си Кулезич се кани да акцентира с не по–малка страст върху проявите на човечност, талант, нестандартно мислене във всякакви житейски, духовни и социални аспекти.
 
Комбинацията от политическа злободневност и занимателност ще продължат да бъдат запазена марка и на „Честно казано с Люба Кулезич“ по BIT.

* * * * * * *

От април 2011 до февруари 2013 г. Люба Кулезич правеше публицистичното шоу по TV7 "Насреща Люба Кулазич", но предаването бе свалено от Николай Бареков.

Само две седмици след това водещата започна ново предаване, вече по Нова телевизия - "На светло с Люба Кулезич", което вървя в ден неделя от март 2013 до юни 2015 г. То обаче бе свалено от екран в началото на сезон 2015/2016 заедно с предаването на Сашо Диков. 

Сега и двамата - Диков и Кулезич - имат свои предавания в BiT.

Кулезич е автор и съавтор на седмичните предавания по БНТ „Кино в чекмедже“ (1995 - 1996 г.) и „24 квадрата“ (1998 - 2001 г.). Работила е и в телевизия "Европа" (редактор на предаването „Неделя 5 и 10“).  През 2010 г. и до февруари 2011 г. прави културна рубрика в "Здравей, България" по Нова ТВ, а от 2009 до 2011 е водещ на рубриката "Рулетка" от "Станция НОВА". Преди TV7 тя произвеждаше културната рубрика в сутрешния блок "Здравей, България" на Нова ТВ.

През юли 2010 г. кандидатства за генерален директор на БНТ. През октомври 2015 г. изненадващо взе интервю за сутрешния блок на TV7 от банкера Цветан Василев. Той бе и неин първи гост в пилотното издание на предаването "Насреща" през 2011 г.


ИЗБРАНО