Стивън Кинг и Дж. Дж. Ейбръмс правят сериал: ”Castle Rock”

18 февруари 2017 | 10:13 Дачев
Проектът за антология, създаден за VOD-компанията Hulu, ще разкаже за различни герои от книгите на "краля на ужасите". Предвижда се "Castle Rock" да има повече от един сезон, като всеки следва своя собствена, различна история.

Героите на 69-годишния Стивън Кинг живея в този измислен град, като се очаква през сезоните да се получат пресичащи се сюжетни линии. Дата за финализиране на проекта не се съобщава.

В един от измислените градове на Кинг - "Касъл рок", е разположено действието на различни негови романи, като "Мъртвата зона" (1979), "Куджо" (1981), "Тъмната половина" (1989), "Неизживени спомени" (1991) и "Играта на Джералд" (1992), а също така на повестите "Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк" (1979) от сборника „Особени сезони“ (1982) и "Тялото" от същия сборник.

Досега Кинг, Ейбръмс и "Хулу" имат опит от съвместна работа по екранизацията "11.22.63", 8-те епизода на която вече видяхме в България миналата година по FOX.

Вчера от продуцентската къща на Ейбръмс - "Bad Robot Productions", публикуваха и 70-секунден тийзър за предстоящата поредица, състоящ се предимно от аудио ефекти на фона на анимирани графики.


ИЗБРАНО