Изкуствен интелект и стартъп компания за бижута в ”Update”

26 януари 2017 | 13:17 Дачев
Изкуственият интелект и развититето му в България ще бъдат на фокус в технологичното предаване UpDate - събота, 28 януари, от 19,30 часа по Bloomberg TV Bulgaria
 
Водещите Елена Кирилова и Бойчо Попов ще анализират социалните и икономически импликации на AI с Лино Белев, CEO на hacker.works, и Даниел Хулме (Dr. Daniel J Hulme), CEO на Satalia.
 
Лино Велев заема активна роля в предприемаческата екосистема в България от самото й зараждане, той е един от основателите и все още член на борда на организацията Start it Smart. 
 
Даниел Хулме е докторант и директор на магистърска програма Business Analytics в University College London. Хулме се интересува от социални и философски аспекти на изкуствения интелект върху човешкото ежедневие. 
 
UpDAte ще потърси и примери за успешни компании и модели по темата както в България, така и в чужбина. 
 
* * * * * * *
 
В UpDate на 29 януари (19,30 часа), водещите ще покажат мощния ултрабук Acer Aspire S13 и приложението за управление на проекти Asana. 
 
В рубриката „StartUp на седмицата“ Елена Кирилова и Бойчо Попов ще запознаят зрителите на Bloomberg TV Bulgaria с бижутерния бранд Taylor & Hart на българина Николай Пирянков и британеца Крис Сътън. Компанията стартира през 2013 г. в Лондон и бързо налага името си на местния пазар. Екипът стига до полуфиналите на конкурса за стартиращи предприятия Pitch to Rich, организиран от милиардера Ричард Брансън, а през пролетта на 2016 г. влиза в престижната класация за топ 50 „Компании на бъдещето“ на Real Business“.


ИЗБРАНО