Перкусионистът Василена Стефанова с палки за маримба

19 януари 2017 | 13:43 Дачев
Въпреки младостта си, гостенката в новото издание на “Анфас” по TV1 вече е музикант със световно признание, престижни награди и препълнена с ангажименти артистична програма.
 
Тя е първата българска перкусионистка, завършила Висшата консерватория за музика и танц в Париж, първи наш лауреат-перкусионист в знаковия музикален конкурс ARD в Мюнхен, както и победител от Световния конкурс за маримба в Щутгарт. На нейно име във Франция дори са наречени серия палки за маримба, а в България бе избрана от публиката за “Млад музикант на годината” за 2008.
 
Освен шеметната си музикантска кариера в чужбина, тя намира време и за преподаване, основател е и артистичен директор на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти в родния й град Плевен.
 
Василена Стефанова пристигна в студиото на “Анфас” с чанта, пълна с най-различни палки за маримба, със заразяващата си усмивка и вдъхновяващ позитивизъм. А какво сподели за любовта си към музиката, перкусиите, българския фолклор и непрестанното си любопитство към нови музикални хоризонти – ще научите в събота вечер, 21 януари от 20:30 ч. в самото предаване.
 
Повторения на интервюто с нея може да гледате в неделя, 22 януари (от 10.30 ч.), сряда 25 януари (21:00 ч.) и следващата събота, 28 януари (в полунощ).


ИЗБРАНО