Суперпродукцията „Марс“ подновена за втори сезон

18 януари 2017 | 14:21 Дачев
Над продължението на продукцията отново ще работят изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд

National Geographic обяви, че суперпродукцията „Марс“ ("Mars") е подновена за втори сезон. През есента на 2016 г. глобалното телевизионно събитие достигна до над 36 милиона зрители в цял свят и се превърна в най-записваната и гледана с отложен старт поредица в историята на канала.
 
Първият сезон на минисериала беше приветстван от критиците като „брилянтен нов телевизионен формат“, „проект в изключителен мащаб“ и „развлекателен, обнадеждаващ и информативен експеримент“.
 
Продължението на „Марс“ ще се излъчи по цял свят едновременно по каналите на National Geographic в 172 държави на 43 езика.
 
* * * * * * *
 
„Марс“ е продукция с иновативно висококачествено съдържание, създадено от невероятни таланти като екипите на Imagine Entertainment и RadicalMedia, безапелационно интелигентно и истински развлекателно,” казва Кортни Монро, Главен изпълнителен директор на National Geographic Global Networks. „С „Марс“ ние успяхме да мобилизираме глобалното влияние на марката, като стъпихме на всички медийни платформи на National Geographic и сме развълнувани, че продукцията ще се завърне с втори сезон.” 
 
„С безпрецедентната комбинация от игрална част и документалистика, ние създадохме изключително вълнуващо преживяване за зрителите, което ги пренесе в един нов свят и се радваме, че отново ще работим съвместно с National Geographic и RadicalMedia над продължението на тази епична история за това как човечеството ще направи Марс свой дом,” споделя Брайън Грейзър. 
 
„С „Марс“ искахме да стимулираме въображението на нашата аудитория и да продължим да подхранваме вярата, че проучването на космоса е важен и неотменен аспект на съществуването и развитието на човечеството, което вдъхновява цяло ново поколение астронавти. Тръпнем в очакване да разберем къде ще ни отведе новият сезон на продукцията“, допълва Рон Хауърд. 
 
* * * * * * *
 
„Марс“ предефинира телевизионните формати, като съчетава елементи на игрално кино със специални ефекти и документални кадри с най-висока стойност. Първият сезон разказа вдъхновяващата история от гледната точка на въображаема бъдеща мисия с екипаж до Марс през 2033 г. Продуцентите, носители на „Оскар“ и „Еми“ Брайън Грейзър, Рон Хауърд и Майкъл Розенбърг от Imagine Entertainment; номинираният за „Оскар“ и отличен с „Еми“ продуцент Джъстин Уилкис, носителят на „Оскар“ и „Еми“ продуцент Джон Кеймън и Дейв О‘Конър от RadicalMedia и мексиканският визионер Еверардо Гут (филма "Days of Grace", 2011 г.) обединиха усилия, за да изпратят зрителите по-далеч в открития космос от когато и да било. 
 
Премиерата на „Марс“ съвпадна с най-големия глобален ребранд в историята на National Geographic. Ноемврийското издание на списание National Geographic през 2016 г. излезе с „Марс“ на корицата и стана едно от най-продаваните досега, а от англоезичното издание на книгата на Ленард Дейвид за Марс бяха продадени над 20 хиляди копия. 
 
По повод премиерата на „Марс“, през ноември 2016 г. в България за първи път бе организирана интерактивна изложба „Марс отблизо“, която представи любопитни и малко известни факти за Червената планета. Посетителите можеха да разберат докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс и да усетят как биха се чувствали, когато кацнат там. В рамките на изложбата, за първи път у нас бе представен анти-гравитационен тренажор, разработка на НАСА. Благодарение на него и комплект за виртуална реалност, близо 400 ентусиасти успяха да изпитат усещане, максимално близко до това, което биха усетили ако се движат по повърхността на Марс. 
 
Изложбата продължи две седмици, през които бе посетена от над 4 000 души. Повече от 1 300 от тях преживяха кацане на Марс с помощта на комплект за виртуална реалност, а над 1 700 от гостите на изложбата се снимаха в Марсианския фото-кът.


ИЗБРАНО