Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър в проект на НВО

16 януари 2017 | 14:17 Дачев
78-годишният Бърни Мадоф, излежаващ в момента 150-годишна присъда, е мъжът, който стана лицето на най-лошите тенденции на Уолстрийт, след като империята му се разпадна. Практикувалият "схемата Понци" скоро - през май 2017 г. - ще влезе и в домовете на телевизионните зрители.
 
ТВ драмата "Магьосникът на лъжите" (“The Wizard of Lies) показва Робърт Де Ниро като бившия магнат, заедно с Мишел Пфайфър в ролята на неговата съпруга. Режисьор е Бари Левинсън. Историята се фокусира около събитията при разкриването на огромната измама, когато Мадоф усеща как му припарва под краката. През 2008 г. брокерът, инвеститор, съветник и финансист Бърни Мадоф излиза на първите страници на пресата, когато е арестуван за може би най-голямата финансова измама в историята на САЩ.
 
Филмът ще ни покаже принципите на създаването на измамническата схема, нейната същност, прикритията, както и цялото семейство на мошеника, показано в неумолимата светлина на медийните прожектори.
 
Проектът е по книгата от 2012 г. "The Wizard of Lies: Bernie Madoff and the Death of Trust" на журналистката от вестник "New York Times" Даяна Енрикес. 
 
Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър работят с НВО за първи път. Не е изключено лентата да дебютира на фестивала в Кан, преди да бъде пусната по НВО.


ИЗБРАНО