„Хап и Ленърд“ от 2 януари по AMC

9 декември 2016 | 10:53 Дачев
Мрачен, мистериозен и комичен трилър в 6 части с участието на Джеймс Пюърфой, Майкъл Кенет Уилямс и Кристина Хендрикс
 
Новият драматичен сериал на AMC тръгва на 2 януари 2017 г. в 23:00 ч.
Трейлър
 
Хап и Ленърд("Hap and Leonard", САЩ 2016) е създаден по поредица романи на американския жанров писател Джо Р. Лансдейл - екранна история в стилистиката на ‘swamp noir’ за двама близки приятели, една фатална жена, група овехтели революционери, двойка жестоки психоубийци, изчезнала плячка и полицаи. 
 
Хап Колинс (Джеймс Пюърфой) е бивш активист от 60-те години, който е прекарал времето си в затвора, след като е отказал да бъде мобилизиран да се бие във Виетнам. 40-годишният неудачник лесно се подлъгва да помогне на бившата си съпруга Труди (Кристина Хендрикс), към която продължава да изпитва специални чувства, когато тя се появява отново с със своите мечти и обещания за намиране на изгубено съкровище.
 
Ленърд Пайн (Майкъл Кенет Уилямс) пък е неприкрит чернокож гей, ветеран от войната във Виетнам с много лош нрав. Избягал от семейството си в ранна възраст и в момента останал без работа, Ленърд се присъединява с радост към най-добрия си приятел Хап в търсенето на плячката, която ще промени живота им.
 
Развиващото се в края на 80-те години действие на разказа, построено върху безкрайно познатата схема за внезапното забогатяване, скоро набира скорост, за да се превърне в кървава вакханалия - когато, след освобождаването си от затвора, последният от бившите съпрузи на Труди тръгва на свой ред да търси съкровището.
 
Наситеният с ексцентрични образи минисериал е вълнуващо пътешествие с уникален привкус на кънтри от Юга.
 
* * * * * * *
 
В криминалната драма ще видим познатите ни лица на Джеймс Пюърфой (от “Рим“ и “Последователите“), Майкъл Кенет Уилямс (“Престъпна империя“) и Кристина Хендрикс (“Момчетата от Медисън авеню“). Сред другите членове на актьорския състав са Джими Симпсън (“Къща от карти“), Бил Сейдж (кинофилма „Американски психар“ от 2000 г.), шотландската инди актриса Полиана Макинтош, южноафриканският актьор Нийл Сандиландс и Джеф Поуп. Продуциран от AMC Studios, сериалът е дело на режисьора и сценарист Джим Микъл и на сценариста Ник Дамичи. Изпълнителни продуценти на проекта са Джим Микъл, Ник Дамичи, Джереми Плат и Ник Шумейкър, заедно с ко-изпълнителните продуценти Джо Лансдейл, Линда Моран и Лоуел Нортроп.
 
Проектът е втората сериозна продукция, плод на сътрудничеството на тандема Микъл - Дамичи с Лансдейл, след филмовата адаптация на романа на Лансдейл “Cold in July“, която беше избрана да се излъчи за първи път на Филмовия фестивал в Сънданс през януари 2014 година.
 
Джо Р. Лансдейл публикува първата си книга от серия романи, изобразяващи героите Хап и Ленърд, през 1990 година. Често мрачни, понякога иронични, романите проследяват живота на скандалната и остроумна двойка, която се замесва в серия от неочаквани и понякога рисковани приключения през 80-те години в Източен Тексас. Поредицата започва със Savage Season (1990), последван от Mucho Mojo (1994), The Two-Bear Mambo (1995), Bad Chili (1997), Rumble Tumble (1998), Captains Outrageous (2001), Vanilla Ride (2009), Devil Red (2011) и Honky Tonk Samurai (2016). В момента Лансдейл пише десетия роман от поредицата.


ИЗБРАНО