На 20 февруари е премиерата на „Големите малки лъжи“ по HBO

8 декември 2016 | 15:35 Дачев
НВО България днес потвърди информацията от 4 декември, че премиерната дата на минисериала в 7 части „Големите малки лъжи("Big Little Lies") ще бъде на 20 февруари 2017 г.

Трейлър.
 
В главните роли на новата продукция ще видим Рийз Уидърспун, Никол Кидман и Шейлийн Уудли, както и "лошото момче" Александер Скарсгард. Участват още Лора Дърн, Зоуи Кравиц, Джеймс Тъпър, Адам Скот и други звезди.
 
Продуцентските къщи зад сериала са "Blossom Films", основана от Никол Кидман през 2010 г., и "Pacific Standard", основана от Рийз Уидърспун заедно с австралийската продуцентка Бруна Папандреа през 2012 г. 

В началото на тази година, HBO спечелиха наддаването за продукцията срещу Нетфликс.
 
* * * * * * *
 
Адаптация по саркастичния роман-бестселър на австралийската писателка Лиан Мориарти (Liane Moriarty), тази мрачна комедийна драма разказва историята на три майки на първокласници, чийто привидно съвършен живот се блъсква с тайнствено убийство по време на благотворителна вечер.

Романът бе публикуван в края на юли 2014 г. и бързо намери място в престижния списък на вестник “Ню Йорк Таймс” за най-успешните нови литературни произведения. Постигнатият успех привлече вниманието на Холивуд и с адаптация за голям екран се заеха студиата Blossom Films и Pacific Standard. Игралната версия на “Големи малки лъжи” бе описвана като “черна комедия за група австралийски майки, които - след инцидент със счупено токче - се оказват замесени в ситуация със смъртоносни последици.” Освен че щяха изиграят ролите на две от майките, Никол Кидман и Рийз Уидърспун щяха да бъдат и изпълнителни продуцентки на кинолентата.
 
В края на ноември същата година (2014) обаче, вече се заговори за телевизионна адаптация, като с нейния сценарий се зае носителят на „Еми” Дейвид Кели („Али МакБийл“). Той бе привлечен от тандема Кидман-Уидърспун и за изпълнителен продуцент. Писателката Лиан Мориарти също участва в сценарната разработка.

Ако сюжетът в книгата се развива в покрайнините на Сидни, Австралия, то в телевизионния сериал действието е в САЩ. Никол Кидман е единствената австралийка в актьорския състав, като това участие за нея е първо в телевизия от 1989 г. насам.
 
* * * * * * *
 
Жан-Марк Вале („Моето приключение в дивото“ с Уидърспун) режисира всичките 7 епизода - по нейна лична молба, след като дълго време идеята за продукцията няма режисьор.

В сериала на HBO „Големите малки лъжи“ участват още Джефри Нордлинг, Сантяго Кабрера, Пи Джей Бърн, Келън Колман, Сара Бърнс, Дерби Кемп, Камерън и Никълъс Кровети, Айви Джордж и други.
 
Изпълнителни продуценти са Рийз Уидърспун, Бруна Папандреа, Никол Кидман, Пер Саари, Дейвид Кели, Жан-Марк Вале, Нейтън Рос и Грег Файнбърг. Продуценти са Барбара Хол и Лиан Мориарти, а оператор е канадецът Ив Беранже.

* * * * * * *

Снимките бяха осъществени от април до септември 2016 г. на различни локации в Калифорния, а заради този проект Уидърспун дори закупи къща в съседство на имота на Кидман в Нашвил (Тенеси). Двете отказаха участие в други престижни проекти, за да осъществят настоящия.

Песента "Something Stupid" ("Нещо глупаво") се изпълнява лично от Никол Кидман и Рийз Уидъсрпун и излезе като самостоятелен студиен сингъл. За записа й Кидман работи с Роби Уилямс, а Уидърспун пее заедно с Майкъл Бубле.



ИЗБРАНО