Ромина Тасевска за Тайланд и Израел

7 декември 2016 | 17:15 Дачев
„Мис България“ 2010 разказа за живота си в чужбина в предаването „Характери“ по Bulgaria ON AIR
Видео.
 
Ромина Тасевка – "футболната съпруга  извън клишето" – разказа за живота си в Тайланд и Израел пред Биляна Митева.  През последните няколко години семейство Тасевски живеят последователно в една от най-напрегнатите точки на света и в една от най-екзотичните. 
 
Ромина заминава за Израел при съпруга си Дарко, когато е бременна в осмия месец с дъщеря си Дария. Живеят в Израел 2  години, когато вече започват размириците със Сирия, а днес отглеждат трите си деца в Банкок, Тайланд. 
 
„Когато се преместих в Израел, на територията на страната вече започваха да се чуват бомбите и прелитанията на самолетите. Но хората там реагираха спокойно. Всяка къща имаше бункер в задната си част – една стая без прозорци, оборудвана с храна и вода, за да остават в нея, когато е нужно“, разказва Ромина. 
 
Отново заради футболната кариера на Дарко семейството се мести да живее в Банкок. Там се раждат и двете им момчета  – Давид и Антонио. 
 
Ромина споделя, че животът в Тайланд е по-труден,  там разчитат единствено на себе си. „Помрачава се идеята за почивка в слънчевата страна с палми и басейни на всеки ъгъл, когато близките ти са далеч“, споделя „Мис България“ 2010. 
 
На 13 октомври Тайланд губи монархът си с най-дълго управление – крал Рама IX, и ситуацията в страната се променя. - Преди да се приберем там имаше 2-3 атентата - споделя Ромина. Със семейството й са в страната, когато поставят бомба в един от най-посещаваните храмове в район с повече чужденци, отколкото местни хора. Атентатът е на улица, през която Ромина и семейството й често минават.


ИЗБРАНО