Гори, странни животни и бебета в зоопарка по Viasat Nature

2 декември 2016 | 12:41 Дачев
Четири вълнуващи продукции през декември 2016 по Viasat Nature - пътешествия и проучвания сред флора и фауна
 
Градският остров Анкъридж е заобиколен от замръзнала дива пустош. Продукцията „Най-дивият град в Аляска("Alaska's Wildest City") ще се излъчва от 5 до 9 декември, всеки понеделник, от 20:00 часа. 
 
Зрителите ще се впуснат във интригуващо проучване заедно с известни биолози, изследователи и природозащитници, които се опитват да запазят мира между местните жители и опасните диви животни, които бродят наоколо, за да се спасят от студа. Приспособяването на мечки гризли, неконтролируеми лосове, мародерски глутници вълци към живота на метрополиса – само в поредицата „Най-дивият град в Аляска”.
 
* * * * * * *
 
В „Тайният живот на горите("Secret Life of Forests") зрителите ще предприемат поход за предотвратяване на влошаването на състоянието на горите.
 
Петте части на поредицата ще представят достигането на устойчив баланс между икономическото развитие и екологичните проблеми, докато едни дървета биват изсичани, но все повече засаждани с цел достигане на положителен напредък. Повече за тайните, които обширните горски райони ще откриете в епизодите, които ще се излъчват от 13 декември до 10 януари, всеки вторник, от 20:00 часа. 
 
* * * * * * *
 
Светът на най-необичайните, изненадващи и необикновени отношения в животинското царство е представен в „Най-странните двойки животни в света("World's Oddest Animal Couples")
 
Биологът Лиз Бонин търси научно обяснение за необикновените връзки между кучета, които се грижат за бебета тигърчета и лъвове, които се държат като наши братя - до елени, осиновяващи кучета, както и носорог и овца, които се радват на взаимната си компания толкова много, че се разболяват, когато са разделени...
 
Невероятните и трогателни отношения между животните може да проследите от 3 до 10 декември, всяка събота, от 18:10 часа.
 
* * * * * * *
 
Всяка събота, от 17 декември 2016 до 14 януари 2017, от 18:10 часа Viasat Nature ще излъчи „Бебета в зоопарка("Zoo Juniors")
 
Поредицата представя дома на хиляди бебета животни, разположен в сърцето на Берлин, Германия. Институцията има 170-годишна история и представлява една от най-големите атракции в германската столица, поради разнообразието от четириноги и добрите условия, в които живеят. Ежедневно зоопаркът полага усилия за отглеждането на малките в естествена среда и тяхното добро състояние.
 
„Бебета в зоопарка“ документира съдбата на младите животни – непрекъснатите грижи за бременните майки, първите изживявания на новородените и трудностите в ранните им години.


ИЗБРАНО