„Българската Коледа” тази година е по NOVA

1 декември 2016 | 12:10 Дачев
След като през годините инициативата "Българската Коледа" имаше различни медийни партньори, а концертът се излъчваше ту от БНТ, ту от bTV, ту от Нова телевизия, тази година 14-ото й издание има за съорганизатор и основен медиен партньор NOVA (Нова Броудкастинг Груп).

Преки излъчвания на концерта през годините:
2007 г.: Канал 1 на БНТ
2008 г.: БНТ1
2009 г.: БНТ1 (анонс)
2010 г.: bTV
2011 г.: bTV
2012 г.: bTV
2013 г.: Нова телевизия (анонс)
2014 г.: БНТ1
2015 г.: bTV
2016 г.: NOVA.

Благотворителното начинание за 2016 г. е в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания. Акцентът е върху конкретна тема, с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия в намиране на устойчиви решения за него.
 
Големият благотворителен концерт в подкрепа на инициативата ще се състои на 25 декември (неделя) и ще се излъчва на живо по NOVA от 20 часа. Продуцент на концерта е „Global Films” на Халваджиян.
 
Спектакълът ще събере на една сцена едни от най-обичаните български изпълнители, артисти и лица и водещи от трите телевизии - NOVA, БНТ и bTV. Всички те ще бъдат обединени от добрата кауза в името на детското здраве.
 
На сцената на Народния театър „Иван Вазов” участие в концерта ще вземат десетки изпълнители и артисти, сред които Веско Ешкенази (който във видеопослание ще представи и покани за изпълнение своята ученичка, 13-годишната Лора Маркова), Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Преслава, „Фондацията”, X Factor-ите Славин и Християна Лоизу, Крисия, българската представителка в "Детска Евровизия" Лидия Ганева, Бон-Бон, детски фолклорен ансамбъл „Пламъче”.
 
Като застъпници на „Българската Коледа” участие ще вземат и Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева (представяща съчетанието на малки гимнастички) и Александър Балкански.
 
Личните истории на най-нуждаещите се от подкрепа деца ще бъдат представени и разказани от лицата на трите телевизии, които ще дадат и ценна информация за темата на „Българската Коледа” тази година  – „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания”. 


ИЗБРАНО