Плевнелиев със специално интервю за деца-репортери

28 октомври 2016 | 15:19 Дачев
Президентът отговори на всички въпроси във формата "Бъдещето пита настоящето"
 
Президентът Росен Плевнелиев прие поканата за интервю на малките репортери от БНТ. Той разговоря с най-младите журналисти на обществената медия - Неда Николова (10 години), Ина Ангелова (12), Неда Коцева (14), Кристиан Павлов (12) и Кристиян Славчев (14) - и отговори на всичките им въпроси.
 
Малките репортери проявиха интерес както към професионалните ангажименти на държавния глава, така и към теми от детството му, когато е бил на тяхната възраст.  Те бяха любопитни да научат коя среща на българския президент е била най-ценна, коя точка на света му е най-интересна и дали знае телефонните номера на другите президенти.
 
Пред микрофона на БНТ те помолиха Росен Плевнелиев да даде съвет на следващия държавен глава и да сподели кое е било най-трудното решение, пред което е бил изправен в 5-годишния си мандат.  
 
Президентът успя да изненада малките репортери с музикална загадка. Коя е любимата му песен, зрителите ще научат в неделя, 30 октомври в обедната емисия „По света и у нас“ (12:00 ч.), в която малките репортери имат запазено място.
 
Репортаж от срещата в Президентството, която продължи повече от час, ще бъде излъчен същия ден в централната емисия новини (20:00 ч.).
 
* * * * * * *
 
Рубриката „Малките репортери“ в обедната емисия „По света и у нас“ се излъчва всяка неделя от 12:00 часа с водещ Геновева Радева.


ИЗБРАНО