Храната в детските градини - разследване на bTV Репортерите”

28 октомври 2016 | 11:07 Дачев
„ДДС – Деца с Добавена Стойност”, филм на Мария Ванкова
 
Съботното издание на предаването " bTV Репортерите" ще бъде посветено на обществена поръчка за храната в детските градини в община Ловеч - за „добавената стойност” на децата. Журналистката ще повдигне въпроса за храната в детските градини и кой е най-целесъобразно да я приготвя – готвачите в градините или външна фирма. Второто може да струва милион и половина лева без ДДС. За две години и за една община.
 
Мария Ванкова с операторите Добромир Иванов и Любен Кацаров, монтажист Красимир Георгиев, ще разкаже за обществена поръчка на община Ловеч, с която се закриват кухните в детските градини и храненето на децата се дава на външна фирма. Поръчката разбуни духовете в общината - родители твърдят, че е нагласена за конкретна фирма. Твърди се и, че поръчката  ще увеличи разходите за хранене, които общината (съответно данъкоплатците) прави. 
 
Как и защо една община иска да похарчи милион и половина лева без ДДС?  Целесъобразно или не? Отговорите на тези и други въпроси зрителите ще научат в 19:30 ч. на 29 октомври в разследването „ДДС – Деца с Добавена Стойност”.


ИЗБРАНО