Първи в историята трикратен носител на ”Златен скункс”

24 октомври 2016 | 19:50 Дачев
Тази вечер в „Господари на ефира“ - 23 ч. по NOVA - ще станем свидетели на паметно събитие. Николай Бареков стана първия в историята трикратен носител на „Златен скункс“. 
 
Повод за този му рекорд е грубото отношение към журналиста Жени Марчева по време на воденото от нея предаване „Тази неделя“ (видео). При молбата й да прочете и преведе в ефир едно изречение от в. "Таймс", той заяви, че няма да участва в изпит и демонстративно напусна студиото с репликата "Приключваме разговора, ще оставя хората да се насладят на хубавите ви "баджаци" тази сутрин и приключваме".
 
А как премина срещата му с Боби Ваклинов, предстои да разберем по-късно тази вечер.

* * * * * * *

Първи скункс - на 15.12.2011 г. (за глобата към TV7 от СЕМ заради думите на тогавашния водещ на сутрешния блок срещу протестиращите земеделци (Бареков бе заявил в ефир: "Този боклук, който тук беше стоварен под формата на трактористки машини, да се омита още днес от столицата, където сме дошли да си изкарваме хляба, защото в противен случай аз ще оглавя едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим - можем да режем гуми, може да палим трактори. Аз не желая някакви разюздани селяни в центъра на София да ми пречат да си изкарвам хляба").
 
Втори скункс - на 22.12.2014 г. (за оттеглянето на подкрепата на Бареков от собствените му депутати от коалиция "България без цензура" и парламентарна група "Български демократичен център").


ИЗБРАНО