27 стипендии за детски таланти от bTV и фондация

24 октомври 2016 | 19:25 Дачев
Обучение в пет направления за деца между 8 и 16 години
 
bTV Media Group и фондация „Фондацията“ стартират съвместен проект - „Талантът обича всяко дете“. В рамките на проекта ще бъдат отпуснати 27 стипендии в подкрепа на детския талант. Стипендиите са насочени в 5 различни направления: „Роботика”, „Инженерство и архитектура”, „Изобразително изкуство”, „Театър” и „ Творческо писане”.
 
Те са осигурени с финансовата подкрепа на bTV Media Group и ще предоставят възможност на 27 деца между 8 и 16 години да развият своите знания и таланти в различни области.
 
„Талантът обича всяко дете“ се реализира за трета поредна година, като през 2015 г. bTV Media Group отново подкрепи проекта, а финансирането за учебната година беше осигурено чрез дарение на част от средствата по реализацията на най-големия формат за развитие на таланти „България търси талант”.
 
Освен bTV, партньор на програмата за деца-таланти е и центърът за неформално обучение по изящно и театрално изкуство, творческо писане, наука, роботика, инженерство и архитектура за деца и възрастни - „Юнити Академия“ в град София, която ще осигури обединяващо пространство за обучение на спечелилите стипендия и всички, които искат да развиват способностите си и да откриват още свои потенциали. Обучението в академията е базирано на най-новите подходи в преподаването на деца, като предоставя среда, която насърчава игровите модели, отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност.
 
* * * * * * *
 
Желаещите да кандидатстват в стипендиантската програма трябва да се запишат за участие до 4 ноември на имейл: konkursi@thefoundation.bg или телефон 088 2104048, като посочат трите си имена, възраст, направлението, в което искат да усъвършенстват своите заложби, и информация за контакт. 
 
Подробна информация за изискванията, задачите и датите за провеждане на конкурсите в отделните области може да бъде намерена в официалния сайт на „Фондацията”.
 
Участниците в конкурсната програма ще имат възможност да разкрият своите таланти пред жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, а победителите ще бъдат обявени на 19 ноември на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“ в София, който също е партньор на проекта.


ИЗБРАНО