Технология: мултифункционално студио с дебют по bTV Action

20 октомври 2016 | 14:30 Дачев
Първа в Европа извита LED видеостена с резолюция по-голяма от Full HD - зрително изживяване от най-високо качество
 
Новото мултифункционално студио на bTV Media Group направи своя дебют в ефира на bTV Action по време на вчерашното пряко излъчване на двубоя от първа група на Шампионската лига „Арсенал” – „Лудогорец”. Модерен декор, иновативна видеостена с размери 4 х 2 метра и 5 камери, които улавят всеки детайл – това са само част от предимствата на новото многофункционално пространство.
 
Студиото позволява цялостна визуална трансформация чрез промяна на цветовите схеми и графичните елементи във видеостените. Това го прави подходящо както за различни спортни предавания, така и за целия спектър публицистични студиа в палитрата на редакция „Новини, актуални предавания и спорт” – избори, дебати, извънредни издания и други.
 
В студиото триизмерни елементи „оживяват” и свързват реалния и виртуалния свят (т.нар. аугментирана реалност), докато зрителите се наслаждават на висококачествено зрително изживяване с първата в Европа извита LED видео стена с резолюция, по-голяма от Full HD.
 
Акцент в интериора е и разположената в центъра маса с футуристичен дизайн, която позволява различни конфигурации, придавайки изцяло нов облик на пространството.
 
Изградено по водещите световни стандарти за производство на аудиовизуални продукти, студиото осигурява гъвкавост при реализацията на различни телевизионни продукции - по нов и много по-вълнуващ начин.


ИЗБРАНО