Деян Донков в „Извън играта“: разговор за чудесата

7 октомври 2016 | 08:55 Дачев
Деян Донков е гост в предаването „Извън играта“ тази събота (8-ми октомври) по БНТ HD

Актьорът от трупата на Народния театър „Иван Вазов“ разказва за чудесата, които го съпътстват в живота. Едно от тях е срещата му с именития режисьор Киркор Азарян. В негови постановки Деян Донков играе едни от най- добрите си роли. За зрителите на БНТ той ще разкаже за последната си среща с Коко в болницата, малко преди професорът да ни напусне. Първият си спектакъл като режисьор самият Деян Донков поставя в театър "Азарян" в НДК  - "В очакване на Годо".  
 
Екипът на предаването сюрпризира госта си с кадри от първото му превъплъщение като Дон Жуан. Спектакълът е мил спомен от годините във ВИТИЗ (днес НАТФИЗ), когато заедно с водещата Люба Пашова са били състуденти. Пред камерата на БНТ ще се върне към едно от турнетата си с „Дон Жуан“ в Париж, когато щастливата случайност му предоставя възможност да отиде на концерт на Майкъл Джексън.
 
В студиото на „Извън играта“ Донков признава, че се готви за поредното си творческо предизвикателство – постановката на пиесата на Харолд Пинтър "Любовникът", в която мечтае да  си партнира с Радина Кърджилова.
 
Какво чудо е спасило първородния му син - също Деян, който днес вече е на 10 години - и дали ще се ожени за майката на второто си дете Радина, зрителите ще научат от съботното издание на предаването.


ИЗБРАНО